Sari la conținut
Home » Câinii au o memorie incredibilă! Ce spun cercetătorii?

Câinii au o memorie incredibilă! Ce spun cercetătorii?

Cum îmi ordonez câinele să nu mai tragă de lesă?

Câinii au o memorie incredibilă! Câinii au o reputație bine-cunoscută pentru abilitățile lor uluitoare de a detecta și a găsi gustările ascunse de stăpânii lor. Cercetări recente efectuate de o echipă de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena aduc o perspectivă interesantă asupra acestui comportament canin aparent magic.

Studiul a implicat opt câini și a dezvăluit că nu întotdeauna nasul lor ascuțit este secretul găsirii ascunzătorilor de mâncare. De multe ori, cheia se află în vizualizare.

Câinii au o memorie incredibilă!

Cercetătorii au pus la încercare capacitatea câinilor de a găsi mâncarea ascunsă în până la opt locuri diferite.

Testele au inclus două metode distincte. Prima, câinii au putut urmări vizual stăpânul sau cercetătorul când ascundea mâncarea. A doua metodă presupunea doar adulmecarea pentru a descoperi gustările.

Rezultatele studiului au fost surprinzătoare. S-a constatat că câinii au reușit să descopere mai multe ascunzători de mâncare atunci când au avut posibilitatea de a vedea exact unde a fost ascunsă mâncarea de către o persoană.

Această concluzie sugerează că ei nu se bazează exclusiv pe simțurile olfactive pentru a-și găsi recompensele delicioase.

În plus, cercetătorii au propus ideea că câinii sunt capabili de ceea ce ei numesc ,,memorie spațială observațională”.

Cercetătorii au extins acest studiu la lupi

Aceasta înseamnă că acești patrupezii inteligenți pot să-și amintească locațiile ascunzătorilor de mâncare observate anterior Și să le găsească ulterior, chiar dacă au fost ascunse de altă persoană.

Acest comportament sugerează o abilitate de învățare și adaptare la mediu care poate fi uimitoare.

În mod interesant, cercetătorii au extins acest studiu la lupi și au descoperit că acești animale au obținut rezultate similare. Subliniind faptul că abilitățile cognitive ale câinilor și lupilor pot avea mai multe asemănări decât s-ar fi crezut anterior.

Astfel, această cercetare adaugă o nouă dimensiune în înțelegerea comportamentului canin și sugerează că legătura dintre oameni și câini are la bază o înțelegere complexă și o capacitate de adaptare surprinzătoare, conform gismeteo.ro.