Sari la conținut
Home » Ouă injectate cu otravă, momeală pentru păsări răpitoare. Este un adevărat MASACRU

Ouă injectate cu otravă, momeală pentru păsări răpitoare. Este un adevărat MASACRU

Ouă injectate cu otravă! Sute de ouă injectate cu otravă au fost găsite pe câmpurile din preajma Salontei, Bihor. Localnicii acuză că tactica este folosită pentru a stârpi animalele răpitoare care omoară prada vânătorilor.În fiecare an, pe câmpurile din preajma Salontei se petrece un adevărat masacru. Păsări răpitoare şi animale mici se hrănesc cu momeala găsită pe câmp, însă mor, după ce mănâncă ouă otrăvite. An de an, măcelul se lasă cu plângeri, dar niciodată autorii n-au fost identificaţi, scrie Bihoreanul.Un localnic a mărturisit că, în primele zile din aprilie, mergând la un teren agricol pe care îl are între Salonta şi Ciumeghiu, a găsit pe jos sute de ouă otrăvite.„Sunt ouă de găină sau de raţă, puse în mai multe locuri, ca şi cum ar fi cuiburi. Dar dacă te uiţi atent, fiecare a fost găurit şi injectat cu ceva, iar gaura e acoperită cu ceară”, a povestit bărbatul pentru sursa citată.

Sigur vânătorii le pun, ca să otrăvească păsările răpitoare

„Sigur vânătorii le pun, ca să otrăvească păsările răpitoare. Cu cât răpitoarele sunt mai puţine, cu atât mai mulţi pui de fazan şi de iepuri vor supravieţui, iar ei vor avea ce să vâneze. Elimină selecţia naturală”, mai spune bărbatul.Câte păsări au murit otrăvite este imposibil de spus, dar e clar că multe sunt din specii protejate.„În anii trecuţi au murit două acvile de câmp, care din cunoştinţele noastre erau singura pereche din România”, dezvăluie ornitologul Nagy Attila, de la asociaţia Milvus Group.

Sunt condamnate la moarte şi mamiferele

„Păsările mor pe loc, ca şi cum ar fi luat cianură. Apoi, hoiturile sunt mâncate de alte mamifere. Într-un an, lângă un asemenea cuib, am găsit un erete mort, mâncat pe jumătate, iar la vreo sută de metri o pisică sălbatică moartă, altă specie protejată”, mai spune ornitologul.Ovidiu Bărgău, președinte fondul de vânătoare, spune că „ n-am auzit de aşa ceva. De ce să pună vânătorii ouă otrăvite, când pot vâna răpitorii? Poate proprietarii de terenuri agricole din zonă”, a declarat Ovidiu Bărgău.

Etichete: