Sari la conținut
Home » A fost găsită cauza catastrofei ecologice din peninsula Kamceatka! Tragedia a provocat moartea a mii de viețuitoare

A fost găsită cauza catastrofei ecologice din peninsula Kamceatka! Tragedia a provocat moartea a mii de viețuitoare

  • de

A fost găsită cauza catastrofei ecologice din peninsula Kamceatka! Tragedia a provocat moartea a mii de viețuitoare.

Anul trecut, o catastrofă ecologică s-a produs în Rusia!

Imagini apocaliptice au fost surprinse în Peninsula Kamceatka, pe plaja Khalaktyrsk, care este recunoscută pentru nisipul vulcanic negru. Aici, plaja a fost invadată de sute de animale moarte, între care caracatițe, foci, arici de mare, dar și stele de mare, crabi ori pești de diferite feluri, potrivit Siberian Times.

Localnicii și activiștii de mediu de pe țărmurile Peninsulei Kamceatka din Rusia, au găsit animalele, iar acum se pare că ancheta desfășurată de autorități și de cei de la Greenpeace, a ajuns la o concluzie.

Vladimir Putin a trimis un expert pentru a ancheta cazul, fiind luate în calcul două variante: misiunile militare recente din zonă sau scurgerea agenților nocivi de la bordul navelor ce trec prin Golful Avacha.

De asemenea, în paralel a fost demarată o anchetă și de asociația Greenpeace.

Cauza catastrofei ecologice din peninsula Kamceatka!

Analizele de laborator realizate pe probe din apa marină au arătat o creștere de peste patru ori a concentrației de hidrocarburi (petrol, carburanți). Experții Ministerului local de Resurse Naturale au stabilit că apa din zonă a înregistrat o creștere îngrijorătoare a fenolului, care este de 2.5 ori mai mare și a produselor uleioase, care este estimată a fi de 3.6 ori mai mare.

După ce inițial au respins acuzațiile aduse de activiștii de mediu, autoritățile din Orientul Îndepărtat al Rusiei au luat totul în serios după ce mai multe persoane care au fost în contact cu apa prezintă și simptome, cum ar fi greață, vărsături, slăbiciune, febră mare, care pot indica otrăvirea cu fenol.