Sari la conținut
Home » Cum îți dai seama că un câine se aproprie de sfârșitul vieții? Gesturile care îl trădează

Cum îți dai seama că un câine se aproprie de sfârșitul vieții? Gesturile care îl trădează

Gesturile care îl trădează pe câine că se apropie clipa morții sunt cu totul și cu totul speciale, întrucât ei recurg la lucruri mai puțin cunoscute stăpânilor și la lucruri pe care nu le fac în mod obișnuit.

Semnele bătrâneții își pun amprenta la patrupezi, la fel ca la oameni. Întâmpină dificultăți de deplasare dintr-un loc în altul și se mișcă din ce în ce mai greoi, iar cheful pentru mișcare este din ce în ce mai diminuat.

Trebuie să consultați un medic veterinar dacă brusc câinele dumneavoastră devine necoordonat, poate fi vorba despre o afecțiune care are remediu.

Un prim semn al unui câine poate fi retragerea către sine

Patrupezii adoptă o atitudine de retragere, de introspecție, de introvertiți pe măsură ce se apropie de moarte. Ei nu mai sunt atât de activi la ceea ce se întâmplă în jurul lor.

De asemenea, nu se mai încurcă cu alimentele greu de mestecat sau de digerat. În cea mai mare parte a cazurilor, un câine pe moarte va sta într-un singur loc, fără să se miște prea mult. De obicei, prefer să se așeze într-un loc mai liniștit și altul decât cel în care stă în mod normal.

Printre gesturile care îl trădează că se apropie de sfârșitul vieții se numără și faptul că, în majoritatea cazurilor, câinii nu preferă să rămână în casă, ci caută să plece de acolo, să părăsească locul preferat, în care au stat în cea mai mare parte a timpului.

Atunci când simt că se apropie de clipa morții, aceștia corelează familia cu haita din care ar face parte. La fel ca lupii, câinii părăsesc haita pentru a nu rămâne o povară pentru aceasta, potrivit dcnews.ro.

În cazul lupilor, haita poate fi atacată de alte animale de pradă ce simt mirosul leșului, astfel că preferă să își părăsească camarazii pentru a nu-i expune riscului. Biologii consideră că acest timp de comportament este regăsit și la câini.

În folclorul românesc se spune că ceea ce fac căinii înainte să moară este doar faptul de a-și exprima dragostea față de stăpâni și de aceea părăsesc casa, potrivit bzi.ro.