Sari la conținut
Home » Video. O pisică eroină își salvează stăpâna de la moarte. Felinele au nouă vieți, iar una i-a dăruit-o stăpânei

Video. O pisică eroină își salvează stăpâna de la moarte. Felinele au nouă vieți, iar una i-a dăruit-o stăpânei

O pisică eroină își salvează stăpâna de la un atac de cord lovindu-i pieptul cu labele. „Chiar cred că mi-a salvat viața și la fel cred și toți cei din jurul meu”, a declarat Sam Felstead, proprietara pisicii, pentru BBC.

„În mod normal, nu stă cu mine, dar știa că ceva nu este în regulă pentru că nu mă mai lăsa în pace”, și-a amintit  Sam, pentru publicație.

Pisicile au nouă vieți, dar a doua șansă la viață i-a oferit-o recent stăpânei sale

O pisică eroină își salvează stăpâna de la un atac de cord, simțind că ceva este în neregulă cu stăpâna sa. În primele ore ale zilei de 8 august, Sam Felstead, în vârstă de 42 de ani, a suferit un atac de cord în timp ce dormea acasă, în Nottinghamshire, Anglia, a relatat marți BBC.

Pisica sa în vârstă de 7 ani, Billy, se pare că a observat o schimbare la stăpâna sa și a început să sară pe pieptul lui Felstead și să miaune cât de tare putea.

„Am fost puțin șocată; m-am dus la culcare și m-am simțit bine. Am ieșit chiar și cu câinii mei și nu m-am simțit rău și nu am avut niciun fel de dureri”, a adăugat Felstead pentru India Times.

„Dintr-o dată m-am trezit la primele ore ale dimineții plină de transpirație și nu mă puteam mișca. Billy era pe pieptul meu și mieuna tare în dreptul urechii mele.”

Cu eforturile lui Billy, Felstead s-a trezit și și-a dat seama că nu se putea mișca pe partea dreaptă și a rugat-o pe mama ei, Karen, să o ajute să ajungă la spital, potrivit People.

Mama ei a fost stupefiată de reacția pisicii

„Mama a fost destul de șocată. I-am spus că [Billy] m-a trezit și a fost și mai șocată. Nu auzi așa ceva la pisici”, a declarat Felstead pentru India Times.

„Doctorii au spus că a fost o șansă mare că am ajuns la spital la timp”, a adăugat ea pentru BBC.

Felstead a stat în spital timp de trei zile și a fost supusă unei angioplastii. Acum, sub medicație pentru inimă, ea s-a întors la lucru ca recepționeră la Queen’s Medical Center din Nottingham.

Pisica a perceput că se întâmplă ceva cu stăpâna ei

Specialistul în comportament felin Lucy Hoile a vorbit pentru BBC despre ce ar fi putut gândi Billy (pisica) în acel moment.

„S-ar putea ca faptul că a sărit pe ea și mieuna să fie un semn al anxietății sale”, a declarat ea pentru publicație, adăugând că pisica a observat probabil unele schimbări fiziologice la stăpâna sa.

„Cred că, probabil, acesta i-a salvat viața”, a declarat expertul, „pentru că asta i-a permis să primească ajutor medical”.

Ea a continuat: „Nu aș merge pe calea de a spune că a făcut-o intenționat. A fost o reacție a lui(motanul) la situația respectivă”.

Potrivit lui Felstead, Billy nu pare prea afectat de întreaga experiență. „Când am ieșit din spital, nu s-a apropiat de mine câteva ore bune, nu știu dacă miroseam ciudat după ce am ieșit din spital”, a declarat ea pentru BBC.

„Nu cred că are nici cea mai mică idee despre ce s-a întâmplat. Atât timp cât îl hrănesc, nu este deranjat”, a adaugat Felstead.

https://www.youtube.com/watch?v=GwGMKjvUHhM