Sari la conținut
Home » Otrăviți de o bacterie sau uciși de braconieri? Cum au murit zeci de pui de elefant?

Otrăviți de o bacterie sau uciși de braconieri? Cum au murit zeci de pui de elefant?

Otrăviți de o bacterie sau uciși de braconieri? Cum au murit zeci de pui de elefant?

În Zimbabwe trăiesc aproximativ 84.000 de elefanţi la o capacitate ecologică estimată între 45.000 şi 50.000 de indivizi. Asta înseamnă o lipsa acută de hrană, lucru ce îi determină să mănânce orice.

În Zimbabwe trăiesc aproximativ 84.000 de elefanţi la o capacitate ecologică estimată între 45.000 şi 50.000 de indivizi. Asta înseamnă un număr prea mare de elefanți și o lipsa acută de hrană, lucru ce îi determină să mănânce orice.

În acest sens, zeci de pui de elefant au fost găsiţi morţi în apropierea celei mai importante rezervaţii din Zimbabwe. Un urma unor analiz, specialiștii au confirmat cauza morții acestor animale, potrivit AFP.

Gărzile forestiere se temeua de otrăvirea tinerelor animale, în vârstă de 2 şi 6 ani, de către braconieri. Dar niciun alt animal, inclusiv vulturii, nu au fost afectaţi. Din primele analize oferite de autorităţile responsabile cu dauna sălbatică reiese faptul că puii au murit în urma unei infectări cu o bacterie periculasă.

„Am un raport care indică că este vorba de o infecţie bacteriană”, a afirmat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru faună şi parcuri naţionale, Tinashe Farawo.

Totuși, aceste animale erau prea mici ca să ajungă la frunzele arborilor înalţi şi fără îndoială au înghiţit acesle bacterii după ce au mâncat plante otrăvitoare, a mai explicat el. Fapt ce lasă totuși multe semen de întrebare.