Sari la conținut
Home » Operațiune dificilă de salvare a unui cerb rănit! Jandarmii din Buzău s-au chinuit cinci ore

Operațiune dificilă de salvare a unui cerb rănit! Jandarmii din Buzău s-au chinuit cinci ore

  • de

Operațiune dificilă de salvare a unui cerb rănit! Jandarmii din Buzău s-au chinuit cinci ore.

Un cerb a rămas blocat într-o râpă din localitatea Gura Teghii, județul Buzău!

Potrivit IJJ Buzău, jandarmii au fost sesizați că într-o zonă abruptă de pe albia unui pârâu din localitatea Gura Teghii se află un cerb rănit la un picior, vizibil slăbit și care nu poate ieși.

Jandarmii au avut parte de o intervenție extrem de dificilă în localitatea Gura Teghii, acolo unde un cerb rănit a rămas blocat într-o râpă. Intervenția a durat cinci ore, dar spre fericirea celor implicați, totul a fost un succes, iar acum animalul se află în Buzău pentru a primi tratamentul necesar.

Pentru a putea interveni, salvatorii au chemat un medic veterinar care a tranchilizat cerbul de 300 de kilograme. Abia după aceea l-au pus pe o targă şi l-au transportat până la maşină.

„Starea cerbului precum și gabaritul acestuia, estimat la peste 300 de kilograme, au făcut ca intervenția să fie una extrem de dificilă. Întrucât, dacă ar fi fost eliberat în mediul natural nu ar fi avut șanse de supraviețuire, specialiștii au constatat că acesta avea o leziune circulară în zona unui picior din față și au decis transportarea cerbului în Buzău”, au declarat jandarmii.

Animalul se află acum la Baza Sportivă a Inspectoratului de Jandarmi, unde a primit îngrijiri medicale și va rămâne până când se va vindeca.

După vindecare, cerbul va fi eliberat în mediul natural.