Sari la conținut
Home » Imagini incredibile surprinse în Munții Apuseni! Un cerb începe să se joace în zăpadă alături de un grup de ciute

Imagini incredibile surprinse în Munții Apuseni! Un cerb începe să se joace în zăpadă alături de un grup de ciute

Imagini incredibile surprinse în Munții Apuseni! Un cerb începe să se joace în zăpadă alături de un grup de ciute.

Camerele de monitorizare a faunei din Munții Apuseni au înregistrat imagini superbe din natură!

Munții Apuseni sunt considerați, în topurile publicațiilor internaționale, ca una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale Europei, indiferent de anotimp.

Una dintre principalele atracții turistice din România este reprezentată de peșterile din Apuseni. Ghețarul Scărișoara, Peștera Urșilor, Meziad sau Focul Viu sunt doar câteva dintre acestea.

Chiar dacă Munții Apuseni sunt cei mai populați munți din România, cătunele izolate de munte, denumite crânguri, atrag ca un magnet turiștii dornici de o experiență ce îi duce cu gândul spre simplitatea trecutului.

Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor, Romsilva.

Un grup de animale sălbatice se joacă în zăpada proaspătă de pe munte!

O cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva a surprins imagini deosebite din natură! Un grup de ciute, la care se adaugă ulterior și un cerb tânăr, se joacă și se bucură de zăpadă exact ca niște copii.

Potrivit Romsilva, ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor care are habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, iar de la debutul perioadei de împerechere, din toamnă, ciutele trăiesc în grupuri.

Filmarea a fost realizată într-o pădure din Parcul Natural Apuseni.