Sari la conținut
Home » Imagini SPECTACULOASE cu râsul carpatin, cea mai mare felină sălbatică

Imagini SPECTACULOASE cu râsul carpatin, cea mai mare felină sălbatică

Imagini SPECTACULOASE cu râsul carpatin. Oamenii își doresc tot timpul să afle noutăți din lumea frumoasă a animalelor, iar specialiștii de la Fundația Conservation Carpathia vin cu noutăți. Au monitorizat un râs carpatin timp de 3 ani și au făcut publice imagini spectaculoase cu acest mamifer extrem de discret.

Imagini SPECTACULOASE cu râsul carpatin, cea mai mare felină sălbatică

Fundația Conservation Carpathia au monitorizat cea mai mare felină sălbatică a Europei, într-o zonă pilot de 1200 kmp. din estul Munților Făgăraș, Piatra Craiului și Munții Leaota.Monitorizarea a fost făcută cu ajutorul camerelor foto cu senzor de mișcare și își propune evaluarea stării de conservare și menținerea unei populații viabile de râși, precum și crearea unui model de monitorizare a faunei sălbatice la nivel național.

Cercetarea poate fi  accesată AICI.

Cuvântul râs este de origine slavă și nu are nicio legătură cu verbul „a râde”. Râsul mai este denumit și lynx.

Există patru specii de râs, răspândite în diferite zone ale globului. Lynx lynx adică râsul carpatin sau eurasiatic prezent în Alpi și Carpați în Europa, dar și în Asia (Rusia, China, Turcia), Lynxul canadian sau polar prezent în Canada, Nordul Americii de Nord, Lynx rufus, adică râsul roșu din SUA și sudul Canadei și Lynx pardinus.

Această ultimă specie, cunoscută și ca linxul iberic, este ameințată serios cu dispariția populația fiind sub 100 de exemplare.