Sari la conținut
Home » Oamenii de știință dintr-o rezervația naturală sunt uimiți: „Ca și cum ar fi văzut un unicorn”

Oamenii de știință dintr-o rezervația naturală sunt uimiți: „Ca și cum ar fi văzut un unicorn”

Oamenii de știință dintr-o rezervația naturală sunt uimiți! „Unii au descris experiența ca și cum ar fi văzut un unicorn, iar alții au spus că au simțit o creștere de adrenalină când au văzut ceva atât de remarcabil”!

O pasăre foarte rară care are penaj spectaculos a uimit oamenii de știință dintr-o rezervația naturală din Pennsylvania.

Pasărea are pe o latură pene galbene, iar pe  cealaltă parte un penaj roz.  Cercetătorii spun că această pasăre cântătoare spectaculoasă este cu adevărat demnă de cartea recordurilor.

„Deși nu putem fi siguri fără un teste de sânge sau o autopsie, echipa spune că această pasăre „botgros cu piept roșu” (Pheucticus ludovicianus) este probabil produs unei anomalii genetice cunoscute drept ginandromorfism bilateral, anomalie observată la păsări în trecut.

Spre deosebire de hermafroditismul adevărat, care se referă la prezența organelor sexuale de ambele sexe la același individ, ginandromorfismul reprezintă prezența la un individ dintr-o specie dioică a unor părți ale corpului, tipic femele, și al altora, tipic mascule.

În cazul de față, deși o parte a păsării pare genetic femelă, cealaltă parte arată semnele distinctive ale unui mascul genetic.

Chiar și penele din spate și de pe coadă arată diferențe sexuale cruciale, partea din stânga arătând o nuanță maronie și cea dreaptă o nuanță neagră.

„Unii au descris experiența ca și cum ar fi văzut un unicorn, iar alții au spus că au simțit o creștere de adrenalină când au văzut ceva atât de remarcabil”, a declarat Annie Lindsay, managerul programului de la Rezervația Naturală Powdermill, potrivit Science Alert.