Sari la conținut
Home » O vulpe îndrăzneață s-a lăsat fotografiată. Ce căuta în centrul municipiului Arad?

O vulpe îndrăzneață s-a lăsat fotografiată. Ce căuta în centrul municipiului Arad?

O vulpe îndrăzneață și-a făcut apariția chiar în centrul municipiului Arad, în apropierea malului Mureșului.

Arădenii care au ieșit la plimbare pe malul râului Mureș, în centrul municipiului Arad, au dat nas în nas cu vulpea. Animalul care nu părea deranjat de prezența oamenilor, părea să fi ajuns în oraș în căutare de hrană.

Arădenii s-au apropiat de coana vulpe, au admirat-o și, văzând că nu pare deloc intimidată în prezența lor, au fotografiat-o și au filmat-o. Puțin a lipsit ca unii dintre ei să-și facă chiar și selfie-uri cu animalul sălbatic, potrivit evz.ro.

Malul Mureșului a devenit zona preferată a animalelor aflate în căutare de hrană, în special a vulpilor. Iar animalele nu par deloc stingherite să se afle în apropierea zonelor populate și, mai mult, par să se fi obișnuit cu prezența oamenilor. Astfel, acestea nu se mai feresc atunci când îi întâlnesc, ba chiar așteaptă ca aceștia să le ofere hrană.

Deși în aparență facem un lucru bun hrănind animalele sălbatice, specialiștii nu sunt de acord cu aceste gesturi. Ei atrag atenția că nu este bine să hrănim sau să ne apropiem prea mult de animalele sălbatice deoarece ele sunt purtători ai virusului de rabie.

Virusul rabiei este capabil de a provoca rabia nu doar la oameni, ci și la toate speciile de animale sălbatice, animale de companie. Acest virus există în saliva animalului bolnav și se transmite omului sau altui animal în momentul mușcării, salivării, zgârâierii.

Vulpile devin mai periculoase în răspândirea rabiei iarna, perioadă în care ele sunt limitate în ceea ce priveşte sursele de hrană, fiind nevoite să apară tot mai des în apropierea omului, adică în sate și orașe.