Sari la conținut
Home » O cameră de monitorizare a faunei din Neamț, inspectată atent de doi urși curioși! Imagini minunate din natură

O cameră de monitorizare a faunei din Neamț, inspectată atent de doi urși curioși! Imagini minunate din natură

  • de

O cameră de monitorizare a faunei din Neamț, inspectată atent de doi urși curioși! Imagini minunate din natură.

În Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș au fost surprinse imagini superbe!

După cum ne-au obișnuit, cei de la Romsilva au surprins noi imagini minunate din pădurile României! De această dată, în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, doi urși curioși au identificat camera de monitorizare a faunei ascunsă într-un trunchi de copac, au studiat-o în detaliu și au plecat mai departe în drumul lor. Spre bucuria reprezentanților, camera nu a suferit pagube, iar imaginile au fost făcute public prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook a Romsilva.

Compania administrează parcul național din județele Harghita și Neamț, unde în urmă cu câteva zile, s-a petrecut un grav incident cu patru pui de urs răpiți, fără a li se cunoaște starea din prezent:

„Am încercat să-i filmăm discret, dar nu prea ne-a ieșit. Doi urși foarte simpatici au descoperit camera de monitorizare a faunei amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș. După cum se vede în imaginile amuzante, urșii s-au rezumat doar la o inspecție atentă a camerei de monitorizare și nu ne-au distrus aparatura, chiar dacă ne-au aburit obiectivul cu nările în timp ce cercetau aparatul de filmat”, au povestiti angajații Romsilva.

Potrivit specialiștilor, cel mai probabil urșii au simțit urmele de miros uman de pe camera de monitorizare a faunei. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.