De 526 Vizualizari

Nu toate meritele polenizarii apartin albinelor! Daca nu sunt daunatoare, TOATE insectele trebuie protejate!

Rolul albinelor in polenizare este supraestimat, studii noi aratand ca, aproximativ 50% dintre insectele polenizatoare nu sunt albine.

Potrivit upi.com, cercetatori ai Universitatii din Queensland, Australia, au analizat date provenind din 39 de zone agricole cultivate, pentru a afla rolul unor insecte in procesul de polenizare a plantelor. Specialistii au incercat sa determine importanta pe care o au mustele, fluturii, albinele, dar si alte specii, in dezvoltarea culturilor raspandite pe cinci continente.

Rezultatele au demonstrat faptul ca albinele nu au o importanta atat de mare in procesul de polenizare. Desi rolul lor este unul esential, se pare ca celelalte insecte au o pondere destul de mare in perpetuarea anumitor specii de plante. Drept urmare, aceste insecte ar trebui protejate la fel de mult ca si populatiile de albine.

Pe parcursul cercetarilor intreprinse de australieni, s-a demonstrat faptul ca aproximativ 50 de procente din totalul insectelor polenizatoare nu sunt albine. Acestea nu sunt, insa, atat de eficiente in a obtine polenul, precum albinele, ele fiind nevoite sa viziteze de mai multe ori aceeasi planta pentru a-si indeplini scopul. Cu toate acestea, se pare ca celelalte insecte sunt mai rezistente la schimbarile climatice care au loc in ultima perioada.

Prin intermediul acestui studiu, cercetatorii incearca sa traga un semnal de alarma, insistand asupra faptului ca fermierii trebuie sa ocroteasca atat albinele care le viziteaza culturile, cat si celelalte insecte, bineinteles daca acestea nu sunt daunatoare.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X