Sari la conținut
Home » Nu știi ce nume să îi dai patrupedului tău? Îți prezint cele mai frumoase nume de câini

Nu știi ce nume să îi dai patrupedului tău? Îți prezint cele mai frumoase nume de câini

Tocmai ți-ai luat un animăluț de companie și nu știi ce nume să îi dai patrupedului tău? Nimic mai simplu, te ajut eu cu câteva idei. Alegerea unui nume s-a dovedit a fi o misiune nu tocmai ușoară, întrucât este important să ai inspirație și să-i alegi cățelului un nume care să i se potrivească și care să-l ajute să se familiarizeze mai repede cu noul cămin. Așa că, dacă ai nevoie de o mână de ajutor ai nimerit bine, iată câteva idei care îți pot fi de folos.

Câteva reguli pe care trebuie să le cunoști înainte de a-i alege câinelui un nume

Potrivit specialiștilor, pentru ca un câine să răspundă prompt la auzul numelui său, acesta trebuie să fie cât mai scurt. Dacă ai mai mulți patrupezi, este recomandat să le pui nume cât mai diferite, pentru a evita eventuale confuzii.

Dacă optezi pentru un nume la modă, ar trebui să fie unul care îți va plăcea chiar și atunci când acesta nu va mai fi popular.

Câteva criterii folosite pe scară largă prin care oamenii aleg numele câinilor:

Numai tu poți alege ce crezi că este cel mai potrivit pentru cățelul tău în materie de nume, în situația in care ți-ai luat unul și nu știi ce nume să îi dai patrupedului tău, venim și noi cu câteva propuneri de criterii după care ai putea să te ghidezi în alegerea acestuia:

Un prim criteru este să te inspiri din filmele, serialele și personajele preferate. De exemplu, dacă îți place Star Wars, ai putea alege un nume de franciză sau dacă preferi serialul popular Game of Thrones, numele Arya a fost foarte utilizat în rândul cățeilor pentru o perioadă.

Dacă îți place un personaj și consideri că i s-ar potrivi înfățișării, temperamentului câinelui tău, nu ezita să îl folosești.

Un al doilea criteriu poate fi să îți alegi numele patrupedului din jocuri de cuvinte sau după mâncare sau obiecte neînsuflețite, mai ales dacă ai un simț al umorului foarte dezvoltat.

Un ultim criteriu poate fi opțiunea numelor clasice de câini, acestea oferind o anumită personalitate patrupedului.

Cele mai frumoase nume de câini masculine

Beast, Spike, Diesel, Hercule, Rex, Simba, Max,Toby, Bubico, Toto, Buck, Toby, Patrocle, Artur, Lucky, Jagger, Buddy, Milo, Scooby, Scout, Finn, Grivei, Bobi, Bobiță, Azorel, Ursu, Ajax, Blacky, Brutus, Jax, Scraper, Samson, Bolt, Jet, Eric, Flynn, Nemo, Pongo, Stitch, Woody, Blade, Astro, Coco, Nero, Sam, Ace, Dingo, Bruno, Sonic sau Taz, potrivit impact.ro.

Cele mai frumoase nume de câini feminine

Bella, Luna, Lucy, Daisy, Zoe, Lily, Lola, Bailey, Stella, Molly, Coco, Maggie, Penny, Roxy, Nala, Rosie, Chloe, Sophie, Ruby, Ellie, Piper, Willow, Millie, Pepper, Nova, Ginger, Winnie, Lulu, Hazel, Abby, Charlie, Olive, Riley, Honey, Lady, Dixie, Belle, Poppy, Phoebe, Emma, Marley, Princess, Cookie, Ella, Scout, Gigi, Minnie, Josie, Leia, Dakota.