Sari la conținut
Home » Nu i-a dat nimeni nicio șansă! Abel Bodog, tânărul român care antrenează cel mai rapid ogar din Europa

Nu i-a dat nimeni nicio șansă! Abel Bodog, tânărul român care antrenează cel mai rapid ogar din Europa

O familie din Brusturi, Păulești se poate mândri cu unul dintre cei mai rapizi ogari englezești din Bihor, de fapt, dacă stăm bine să ne gândim, familia Bodog se poate mândri cu cel mai iute ogar din Europa.

Abel Bodog și câinele său, Crostiano Ronaldo, da ați auzit bine, în ciuda numelui portughez, ogarul englezesc cu origini românești a obținut locul 1 în cadrul concursului de la Budapesta.

Abel bodog și câinee său; foto arhiva personală
Abel bodog și câinee său; foto arhiva personală

Abel Bodog, un adevărat campion

Dar asta nu este tot, Abel Boog se pare că este un maiestru în pregătirea ogarilor englezezști. De ce spune asta? Ei bine, aflați că Abel mai are un alt câine campion. De fapt o cățelușă, pe numele ei Cona, aceasta a câștigat locul 1 la cursa de categorie la 480 de metri.

Competiția de la Budapesta este una din cele mai prestigiase comeptiții de acest gen, în afara Marii Britanii. Atât participanții cât și stăpânii spi sunt răsplătiți în bani sau în diferite premii de consolare.

Abel Bodog și familia sa; sursă foto: Arhiva personală
Abel Bodog și familia sa; sursă foto: Arhiva personală

Pe durata celor cinci săptămâni s-au înscrit 200 de câini, care, s-au întrecut într-o cursă eliminatorie în fiecare săptămână, pentru ca într-un final „Cezarul să-și ia ce-i aparține”.

De ce este atât de unică această cursă? Pentru că este singura competiție profesionistă de ogari care este organizată în afara spațiului britanic. Începută în 2015, între timp competiția din Parcul Kincsem, Budapesta s-a transformat într-o tradiție în rândul participanților.

„Nu o să reușești, îți pierzi timpul toată ziua după câini”

„Am reușit din nou, am reușit încă o victorie importantă pentru mine, pentru vârsta mea si experiența mea ca antrenor. Am reușit să fiu pe podium în ziua finalelor, un sentiment ce nu se poate exprima în cuvinte! Doar atât…. Pot să spun doar atât, nu puteam reuși fără muncă, timp acordat, cheltuieli și mari sacrificii.

Chiar și atunci când din exterior nu eram susținut sau poate jignit: “nu o să reușești, nu are rost, îți pierzi timpul, toată ziua după câini, nu antrena aici nu ai voie pe câmp, ”îți împușc câinii dacă te mai văd aici”.

Nu am renunțat am continuat să cred în mine și în acești doi câini minunați cu care am deosebita plăcere de a lucra. Mulțumesc tuturor celor care mă susțin și îmi sunt alături! Poate o să primesc șansa de a antrena măcar pe câmp, nu doar pe șoseaua dură și urâtă pentru perinițele/încheieturile câinilor”, a spus Abel Bodog după aflarea rezultatelor.