Sari la conținut
Home » Ogar arab Sloughi / Sloughi, Ogarul arab, Berber Greyhound, Sloughi Moghrebi

Ogar arab Sloughi / Sloughi, Ogarul arab, Berber Greyhound, Sloughi Moghrebi

  • de


Greutate: 18 – 28 kg
Inaltime: 61 – 72 cm
Origine: Algeria, Maroc, Tunisia, libia,

Istoric rasa Provine din Africa de Nord si se considera ca este descendentul ogarului egiptean Aboker care a existat in Egipt cu mii de ani in urma. Este cainele populatiei Berbere din Maroc, Tunisia, Algeria si Libia, al beduinilor care il folosesc la vanatoarea de animale mici si mijlocii. In comparatie cu alti caini care sunt priviti de catre arabi ca fiind „impuri”, acest caine este pentru acestia animalul cel mai nobil si mai pretios, fiind iubit si ingrijit cu mare atentie. In Europa a patruns doar la mijlocul secolului al XX-lea, dar nu este prea raspandit.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, musculos, suplu, elegant, viguros, are capul lung, craniu plat, mai lat intre urechi, stop usor marcat, bot lung, conic, cu nas negru sau maro inchis. Ochii sunt ovali, de marime medie si de culoare inchisa. Urechile sunt triunghiulare, usor rotunjite la varf, nu prea mari, lasate pe langa cap. Are un gat lung si puternic. Coada este lunga, subtire, conica, arcuita la varf, o tine lasata in repaos sau ridicata in miscare. Blana are un par scurt, moale, des si poate fi de culoarea nisipului, roscat amestecat cu alb si negru, cu sau fara masca inchisa la culoare sau pete albe pe piept si varful degetelor.

Personalitate Este un caine foarte rezistent fizic, mandru, independent, destul de incapatanat, energic. Este afectuos si devotat stapanului, dar vigilent si neincrezator cu strainii. Daca este socializat de mic cu diverse persoane, oriunde, accepta copiii, alti caini, chiar si unele animale din gospodarie cum ar fi pisicile.

Ingrijire Blana acestui caine nu necesita prea multa ingrijire. Un periaj ocazional este suficient.

Conditii de viata Este un caine care se simte bine intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie caci are o mare dorinta de miscare fizica. Este recomandat persoanelor active si cu experienta in cresterea cainilor. Tinand cont de dorinta acestui caine de a vana tot ce se misca repede nu se recomanda scoaterea lor in spatii publice fara lesa. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Dresajul acestui caine trebuie facut de o persoana cu experienta, cu multa rabdare. Cu un dresaj consecvent, ferm, fara a fi dur si prin crearea unei legaturi de respect intre caine si dresor, se pot obtine rezultate destul de bune.

Utilitate Este folosit la vanatoare de animale mici sau mari (gazele, porci mistreti), la paza locuintei si ca animal de companie.