Sari la conținut
Home » Noua tulpină britanică a COVID-19 a fost depistată la o pisică! Sfat către iubitorii de animale

Noua tulpină britanică a COVID-19 a fost depistată la o pisică! Sfat către iubitorii de animale

  • de

Noua tulpină britanică a COVID-19 a fost depistată la o pisică! Sfat către iubitorii de animale.

Animalele sunt afectate la rândul lor de COVID-19!

După zece zile de la diagnosticarea stăpânilor cu aceeași tulpină a virusului, o pisicuță a fost testată pozitiv cu varianta modificată venită din Marea Britanie. Valul al treilea al pandemiei impune o serie nouă de măsuri de protecție, după ce situația a devenit alarmantă.

În vârstă de opt ani, animalul a fost diagnosticat în Italia, în regiunea Piemont. Starea sa a început să se înrăutățească după zece zile după ce proprietarii au fost puși în carantină. În urma insuficienței respiratorii, stăpânii animalului au decis să-i facă un test Covid-19, care din păcate, a ieșit pozitiv.

Primul caz din Italia!

Potrivit mediafax.ro, Bartolomeo Griglio, șeful Prevenției regiunii Piemont, a ținut să precizeze că incidentul este unul normal atât timp cât stăpânii au fost la rândul lor infectați:

“Boala pisicii nu trebuie să genereze alarme. Din cauza bolii stăpânilor lor, animalele de companie trăiesc în medii cu încărcare virală puternică. Prin urmare, este de așteptat ca și animalele să ia virusul, însă nu există dovezi științifice potrivit cărora ar juca vreun rol în răspândirea bolii”, a transmis acesta, potrivit Mediafax.

Animalele se pot infecta de la persoanele infectate, dar invers, nu:

„Organizațiile internaționale care s-au ocupat de acest subiect recomandă menținerea măsurilor de igienă de bază: spălarea mâinilor înainte și după contactul cu animalele sau după contactul cu lucrurile acestora”, a mai transmis Bartolomeo Griglio.

Pisicuța a primit imediat un tratament, iar în acest moment starea sa de sănătate evoluează îmbucurător.

Infecția se poate transmite de la oameni la animale!

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni, aceștia au descoperit că infecția se poate transmite de la oameni la animale, așa cum este transmisă și de la om la om. Obiect de studiu l-au făcut 540 de câini şi 277 de pisici, animale din gospodăriile existente în nordul Italiei, în special din apropierea Lombardiei.

În urma mostrelor prelevate de la animale, acestea au arătat că 3,4% dintre câinii şi 3,9% dintre pisicile testate aveau anticorpi produși de infecția cu noul coronavirus, acest lucru confirmând infecția cu Covid-19 inclusiv la animale.

Cu privire la îmbolnăvirea animalelor de companie, OMS a repetat în nenumărate rânduri că acest lucru este posibil, în schimb, ele nu reprezintă o sursă de infectare, ci doar un posibil vehicul.