Sari la conținut
Home » Noi informații despre transmiterea virusului COVID-19 la animalele de companie!

Noi informații despre transmiterea virusului COVID-19 la animalele de companie!

  • de

Noi informații despre transmiterea virusului COVID-19 la animalele de companie!

Un câine din patru al cărui stăpân a fost bolnav de COVID-19, dezvoltă o parte din simptomele bolii!

Facultatea Veterinară din Zagreb a fost prima din lume care a început să testeze câinii și pisicile pentru coronavirus.

Potrivit unor studii ale medicilor Facultății Veterinare din Zagreb, un câine din patru, al cărui stăpân a fost bolnav de COVID-19, dezvoltă și el o parte din simptomele maladiei.

Testele pentru COVID se fac la fel ca la oameni. Animalelor ai căror stăpâni au ieșit recent din autoizolare li se prelevează probe pentru teste Real Time PCR. Cele ai căror proprietari au fost infectați acum câteva luni sunt supuse testelor serologice. Dar patrupedele nu își pot infecta stăpânii, deoarece secretă virusul într-o cantitate mică, insuficientă pentru a transmite infecția.

Acum, specialiștii de acolo analizează ce efecte adverse are virusul SARS-CoV-2 asupra animalelor.

Facultatea de Medicină Veterinară din Zagreb le cere tuturor croaților care au avut coronavirus și au un câine, o pisică sau un dihor să se alăture cercetării.

Este foarte important, spun specialiștii de acolo, pentru a afla dacă animalele ar trebui să fie și ele izolate odată ce proprietarul lor a fost depistat pozitiv.

Arla, patrupedul infectat cu COVID-19!

Proprietarii ei au avut Covid în noiembrie. La scurt timp după aceea, patrupedul a resimțit și el mai multe simptome ale bolii și nici acum nu și-a revenit complet:

La câteva săptămâni după ce am avut coronavirus, câinele nostru a prezentat anumite simptome, cum ar fi dureri musculare, vărsături și diaree. L-am dus la mai mulți medici veterinari și până acum nu ne-am dat seama despre ce este vorba”, a declarat proprietarul cățelului.

În carnetul lui medical sunt menționate în ultimele 2 luni stări febrile, vărsături, oboseală cronică și frisoane – toate asociate cu sindromul hiperinflamator multisistem, efectul pe care virusul îl are la copii.

Momentan, nu se știe exact ce consecințe pe termen lung va avea coronavirusul pentru animalele de companie. Și asta pentru că, în cazul necuvântătoarelor, nu există, deocamdată, simptome specifice.