Nazca, o nouă teorie a vieții. Supoziții sau certitudini? Arheologii peruvieni au descoperit, în timp ce efectuau câteva lucrări de mentenanță, o nouă reprezentare enigmatică. Situl de la Nazca este renumit în toată lumea pentru figurile misterioase, care înfățișează diverse animale și forme, iar o felină se poate vedea foarte clar de la înălțime.

Despre figurile din deșertul de la Nazca se crede că au fost desenate de băștinași acum mai bine de 2.500 de ani, pentru a putea fi văzute de zeitățile din cer.

Din cauza pandemiei de coronavirus, turismul local din Peru a intrat într-un colaps accentuat. Acest lucru le-a permis arheologilor să deschidă un șantier de întreținere a sitului, iar asta a dus la descoperirea unui nou desen care, de asemenea, ridică multe semne de întrebare asupra realizării lui, potrivit evz.ro.

Desenul gigantic înfățișează o felină cu o lungime de 37 de metri. Desenul este foarte erodat de trecerea vremii. Tocmai de aceea a fostfoarte greu de observat. Doar evoluția tehnologiilor și metodele actuale de lucru ale arheologilor, unele sofisticate, au făcut posibilă descoperirea acestei noi minuni antice.

Utilitatea desenelor de la Nazca nu a fost niciodată înțeleasă de cei care au încercat să descifreze sensul creațiilor colosale. Multe teorii se învârt în jurul unei civilizații extraterestre care le folosea pentru a ateriza în acele locuri. Noua descoperire de la Nazca va putea fi admirată de turiști odată cu ridicarea restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.