Sari la conținut
Home » Muzica poate calma câinii și pisicile: Care sunt efectele obținute

Muzica poate calma câinii și pisicile: Care sunt efectele obținute

Măslinele reprezintă un pericol pentru pisica ta

Muzica poate calma câinii și pisicile. A avea animale de companie anxioase și stresate este un coșmar pentru stăpânii de animale. Pentru că, în ciuda eforturilor tale, pur și simplu nu le poți lini̘sti. Tratamentele disponibile fără prescripție, cum ar fi spray-urile cu feromoni și vestele anti-anxietate, pot ajuta. Dar muzica relaxantă pentru câini și pisici poate fi o soluție mai facilă.

Cercetările arată că redarea anumitor tipuri de muzică poate reduce stresul și anxietatea la câini și pisici. Totodată, poate ameliora comportamentele asociate, cum ar fi laătratul în exces sau incapacitatea de a se culca.

Muzica poate calma câinii și pisicile: Cum ajută muzica pisicile și câinii?

Muzica poate calma câinii și pisicile: Un cățeluș
Muzica poate calma câinii și pisicile: Un cățeluș care doarme cu un zâmbet pe față

Muzica relaxantă pentru câini sau pisici a fost special concepută pentru a ajuta animalele de companie să ajungă la o stare de calm.

Fondatorul Pet Acoustics Janet Marlow a început studierea muzicii relaxante pentru câini și pisici în urmă cu 20 de ani. Interpretă de jazz clasic, Janet a observat că animalele sale veneau la ea în momentul în care cânta la chitară și cu vocea. A ajuns la concluzia că erau liniștite de sunetele chitarei și de cântecul ei.

„Muzica este un limbaj pentru animale”, spune Marlow. „Este o unealtă puternică pe care un stăpân de animale o poate utiliza pentru a ajuta câinele sau pisica să trăiască o viață mai sanatoasă și mai lungă.”

Marlow a lucrat cu medici veterinari și stăpâni de câini și pisici pentru a realiza o cercetare asupra muzicii relaxante pentru câini și pisici. A descoperit că sunetul pe care l-a dezvoltat poate balansa efectiv comportamentul animalului.

„Rezultatele au dovedit că pot lua câțiva câini sau pisici de pe medicamente. De asemenea, pot modifica anxietatea de separare și pot ajuta la calmarea comportamentului în timpul călătoriei, furtunilor și artificiilor”, spune ea.

Muzica relazantă funcționează pentru toți câinii și psicile?

Nu există o metodă de a spune cu certitudine, cu adevărat. Studiile au arătat că muzica are în general un efect de calmare. Dar aceasta nu înseamnă că funcționează pentru fiecare animal de companie, în fiecare situație.

La fel ca oamenii, câinii și pisicile au personalități diferite. Și lucruri diferite care îi lini̘ștesc și îi înfurie.

Deși nu strică să încerci relaxarea prin muzică a animalelor, acest lucru nu poate fi o soluție rapidă. Mai ales pentru animalele de companie super-anxioase.

Muzica poate calma câinii și pisicile: 3 modalități prin care muzica poate ajuta animalele de companie

Reduce anxietatea de separare

Furnizarea frecvenței corecte de muzică pentru animalele de companie, cunoscută pentru a-i aduce intr-o stare de calm, poate ajuta la reducerea anxietății de separare.

„Când sunt acasă singuri, nu avem control asupra sunetelor pe care le aud. De aceea este importantă furnizarea frecvenței corecte de muzică”, spune Marlow.

Muzica poate calma câinii și pisicile: Facilitarea antrenamentului câinelui

Muzica nu este eficientă doar în reducerea anxietății de separare. Ci poate și ajuta câinii să rămână calmi și să-și crescă concentrarea în timpul antrenamentului.

„Am efectuat studii clinice pentru clasele de antrenament pentru câței și am obținut rezultate excelente, cu cățeii având o atenție sporită din cauza muzicii pe care o ascultau”, spune Marlow.

Marlow a realizat un studiu al efectului muzicii asupra claselor de antrenament. 90% dintre câini au manifestat o concentrare sporită. Iar 86% păreau să aibă niveluri mai scăzute de stres.

Reducerea stresului în timpul călătoriei

Muzica poate liniști animalele de companie în mașină. Mai ales atunci când sunt în drum spre salonul de toaletare, veterinar sau în timpul călătoriilor lungi.

„Muzica este un factor care le menține senzația de mediu securizat și lipsit de stres. Atâta timp cât știu că mediul lor se simte sigur, se vor relaxa”, spune Marlow. „”

Ce tip de muzică liniștește animalele de companie?

Muzica clasică, soft rock și reggae îi liniștesc cel mai mult pe câini. Muzica clasică și specifice pisicii funcționează cel mai bine pentru pisici, susțin cei de la be.chewy.com.