Sari la conținut
Home » Mușcatura banală de păianjen vioară i-a fost fatală unei femei. Înțepătura i-a atacat organismul

Mușcatura banală de păianjen vioară i-a fost fatală unei femei. Înțepătura i-a atacat organismul

Mușcatura banală de păianjen vioară i-a fost fatală unei femei. O româncă a murit după ce a fost mușcată de un păianjen vioara. Tragedia s-a produs într-o zonă periferică din Marsala, unde locuia împreună cu familia sa.

Păianjenii vioară sunt rareori agresivi spun specialiștii, însă mușcătura lor produce o serie de simptome denumite „loxoscelism”. Inițial, mușcătura nu este dureroasă, dar poate duce la necrozarea zonei afectate, la cangrenă și chiar deces.

Femeia s-a dus la spital la aproximativ o săptămână după ce a fost mușcată de păianjen, acuzând dureri la nivelul picioarelor. La scurt timp, a intrat în comă și a fost internată în Secția de Terapie Intensivă aproape două săptămâni, până la moartea ei în urmă cu patru zile.

Medicii  au tratat-o au reușit să depisteze cauza exactă a decesului efectuând un examen hematologic.

Nu este prima dată când un păianjen vioară, al cărui nume științific este Loxosceles Rufescens, face victime în Italia.

În Parma, în iulie anul trecut, o fată a ajuns în spital după ce a fost mușcată de acest păianjen. Însă, în multe cazuri, mușcătura sa este complet nedureroasă. Tânăra a observat numai după câteva ore că fusese mușcată și s-a prezentat la Urgență cu febră mare și pielea roșie. În acest caz, din fericire, medicii au reușit să scoată sacul cu otravă complet și să o salveze pe fată, scrie il Giornale.