Sari la conținut
Home » Motivul pentru care papagalul poate rămâne fără pene. Situațiile în care trebuie să consultați medicul veterinar

Motivul pentru care papagalul poate rămâne fără pene. Situațiile în care trebuie să consultați medicul veterinar

Într-o zi, penajul frumos al păsării tale arată strălucitor și curat, iar a doua zi, penele lor se adună în fundul cuștii. Poate fi foarte alarmant să vezi că animalul tău de companie își pierde brusc penajul. Nu intrați în panică, există o mulțime de motive normale pentru care acest lucru poate apărea și ar trebui să le analizați mai întâi.

Dar, căderea penelor poate indica, de asemenea, stres, boală sau alte probleme, așa că poate deveni necesar o vizită la medicul veterinar. Deci, de ce păsările își pierd penele? Vom folosi procesul de eliminare pentru a determina cea mai probabilă cauză.

Păsările pierd adesea multe pene deodată

Dacă nu face parte dintr-o năpârlire normală, va trebui să investigați alți câțiva factori care ar putea provoca o pierdere bruscă a penelor, care poate include atât probleme fizice, cât și emoționale. Privește cu atenție pentru a vedea dacă pasărea ta trage de pene sau dacă acestea cad de la sine.

Deși obiceiul de a smulgere a penelor provine de regulă dintr-o problemă de comportament, nu este exclus să existe și alți factori. Acarienii, de exemplu, provoacă mâncărime și fac ca păsările să apuce penele chiar dacă nu se întâmplă nimic altceva. 

Penele care ies de la sine pot fi cauzate de bacterii și viruși, dintre care multe sunt foarte grave. Ar putea fi și de la o problemă cu rinichii.

Pot păsările să-și piardă pene din cauza stresului?

Cu siguranță. Păsările își vor scoate o parte substanțială din penaj dacă ceva le deranjează cu adevărat. Cu toate acestea, ar putea ajunge să fie ceva cu adevărat banal, cum ar fi o schimbare în rutina ta, un nou animal de companie sau un nou copil care intră în gospodărie. 

Singurătatea sau plictiseala pot induce, de asemenea, smulgerea penelor, așa că asigurați-vă că vă păstrați pasărea fericită, astfel încât să-și lase penele în pace.

Cum tratezi pierderea penelor?

Dacă este o năpârlire anuală și totul arată în regulă, nu trebuie să faci nimic. De asemenea, ar trebui să vă gândiți să oferiți puțină proteină suplimentară, este nevoie de multă energie și nutrienți pentru a înlocui toate acele pene.

În caz contrar, veți dori să vă scufundați adânc în problema de bază și să aflați cum să o remediați. Asta ar putea însemna să ai grijă de orice a cauzat stresul sau să ajuți la ameliorarea unei afecțiuni. Acesta este momentul în care un apel la medicul veterinar este esențial, deoarece acesta vă poate ajuta să rezolvați problema. Unele tratamente vor implica antibiotice sau alte medicamente care vă pot scăpa prietenul cu pene de bacteriile care ar putea cauza căderea penelor.

Ori de câte ori pasărea începe să-și piardă pene în exces și nu puteți fi sigur că se mută, ar trebui să vă consultați cu medicul dumneavoastră. Puteți urmări și alte semne ale sănătății lor, cum ar fi consumul de alimente (și risipa), luminozitatea ochilor și starea de spirit. Monitorizarea tuturor acestor lucruri vă va duce la rădăcina problemei (și, sperăm, la o soluție) rapid, inforează pawtracks.com.