Sari la conținut
Home » Moduri simple prin care să-ți pui pisica leneșă să facă mișcare

Moduri simple prin care să-ți pui pisica leneșă să facă mișcare

sursă foto: atlas-geografic.net

E timpul să tonifici abdomenul pisicuței! Iată câteva idei despre cum să vă faceți pisica să își flexeze mușchii și să se miște ca să îi piardă.  Pisicuța ta este un pic cam grăsuță?

Atunci este timpul să implementezi o rutină ușoară de antrenament pentru a o face să fie mai activă, astfel încât să slăbească până la o greutate mai sănătoasă. Dar să ademenești o pisică leneșă să se pună în mișcare poate fi cu siguranță o provocare.

Cu ajutorul sfaturilor de mai jos, puteți înțelege mai bine ce motivează pisicile să fie active, astfel încât să vă puteți ademeni prietenul felin să facă mai multă mișcare.

Pisica adoră perioadele scurte de activitate

Felinele sunt obișnuite cu exploziile de activitate, cum ar fi atunci când sunt la vânătoare, mai degrabă decât cu activitățile fizice susținute. Așadar, nu vă așteptați ca pisica să alerge un maraton, deoarece va prefera în schimb un sprint scurt și plin de energie.

Un pointer cu laser sau o baghetă cu pene sunt câteva jucării pe care le puteți folosi pentru a trezi instinctul de vânător al pisicii dvs. de a se năpusti, de a sări și de a alerga după „pradă”. Dar dacă pisicuța ta este deosebit de greu de motivat, poți încerca să-i dai o recompensă foarte mică odată ce reușește să apuce jucăria și să doboare prada. Dacă știe că va exista o recompensă gustoasă la final, s-ar putea să vrea să participe mai mult.

Nu trebuie să vă jucați cu pisica pentru o perioadă lungă de timp. Chiar și doar câteva minute, poate de două-trei ori pe zi, ar putea fi de ajutor. Puteți stabili un program în care să vă jucați puțin dimineața, din nou pe la mijlocul zilei și din nou înainte de culcare, mai ales că pisicile tind să fie mai active în jurul zorilor și la amurg.

Faceți din timpul mesei timpul pentru exerciții fizice

Un alt stimulent pe care îl puteți folosi pentru a vă determina pisicuța să facă mișcare este mâncarea. La urma urmei, pisica dumneavoastră adoră să mănânce, așa că de ce să nu folosiți mâncarea ca instrument pentru a o motiva să facă exerciții fizice zilnic?

Nu lăsați mâncarea uscată într-un castron pentru ca pisica să ronțăie oricând are chef. În schimb, creați un program de hrănire, astfel încât să puteți servi câteva mese mici pe parcursul zilei. Odată ce ați stabilit un program, nu așezați imediat bolul, ci purtați-l prin casă, din cameră în cameră și sus și jos pe scări, în timp ce pisica vă urmează.

O altă modalitate de a încuraja mai multă mișcare la masă este folosirea hrănitorilor interactive sau a jucăriilor puzzle. De asemenea, puteți plasa castronul de mâncare pentru pisici într-o altă parte a casei, astfel încât animalul de companie să fie nevoit să meargă până la el înainte de a mânca.

Chiar și un pic mai multă mișcare ca aceasta de mai multe ori pe zi, mai ales atunci când este combinată cu o dietă sănătoasă, poate ajuta pisica dumneavoastră să piardă mai ușor excesul de greutate.

Amenajați o cursă cu obstacole pentru animalul de companie

Antrenamentul de agilitate este de obicei asociat cu cei mai buni priteteni ai omului, dar puteți crea o cursă cu obstacole făcută în casă și pentru pisicuța dumneavoastră. Pisicile cu multă energie, cele care sunt motivate de dulciuri și de jucăriile lor preferate, precum și cele care sunt antrenate de mici ar putea beneficia de o alergare printr-o cursă cu obstacole distractivă și prietenoasă cu pisicuța, care constă în cercuri, tuneluri, obstacole și multe altele.

Ideea aici este să fii creativ când vine vorba de a te juca cu animalul de companie. Chiar dacă nu doriți să înființați o cursă cu obstacole, puteți păstra lucrurile ușoare. De exemplu, o jucărie simplă, cum ar fi un șiret de pantofi, poate fi folosită pentru a vă atrage pisica să alerge prin casă, urmărindu-vă în timp ce o trageți după dumneavoastră.

Eliminați monotonia și încurajați cățăratul

Pisica se poate plictisi de aceleași jucării vechi în fiecare zi. Când vine vorba de jucării care sunt sigure pentru a fi lăsate afară pentru ca pisica să le găsească, precum și cele folosite pentru jocul interactiv, încercați să le rotiți. Adăugarea de jucării noi în amestec ar putea fi, de asemenea, de ajutor.

Multor pisici le place să se cațere pe un postament înalt, iar procesul de urcare acolo este o bună formă de exercițiu. Investiți într-un copac pentru pisici cu mai multe niveluri și folosiți-l în timpul sesiunilor de joacă pentru a vă încuraja animalul de companie să urce rapid în copac pentru a lua jucăria preferată, potrivit petguide.com.