Sari la conținut
Home » Modalități ingenioase de a împiedica patrupedul să evadeze din curte sau pentru a-l găsi dacă reușește să scape. Motive pentru care pleacă de acasă

Modalități ingenioase de a împiedica patrupedul să evadeze din curte sau pentru a-l găsi dacă reușește să scape. Motive pentru care pleacă de acasă

Există o serie de modalități ingenioase de a opri câinele să evadeze din curte, iar pe lângă metodele clasice la care putem apela, sunt și cele tehnologie. Pentru mulți proprietari de câini, o curte frumoasă și împrejmuită în care animalul tău de companie să se poată plimba, să adulmece lucruri interesante și să se odihnească la umbră este o necesitate.

Este perfect, cu excepția cazului în care patrupedul crede că iarba este mai verde în altă parte și devine un maestru al evadării. Acum îl vezi de la fereastra bucătăriei, iar în clipa următoare, a dispărut.

Mulțumită tehnologiei, acum există și mai multe modalități ingenioase de a vă urmări cățelul. Un dispozitiv cu GPS, de monitorizare a câinelui, fiind un instrument de top și, în același timp, indispensabil pentru urmărirea continuă a caninului sau pentru informare prin alerte atunci când patrupedul fuge de acasă.

Dispozitivele de acest gen, precum această zgardă facilitează foarte mult urmărirea câinelui, cu funcții precum o hartă live pe telefon.

Pe lângă faptul că vă faceți griji pentru siguranța lor, este frustrant să simți că nu puteți avea încredere în câinele tău nici măcar în propria curte.

Însă există câteva lucruri relativ simple pe care le puteți face pentru a vă împiedica caninul să evadeze din curte sau pentru a-l găsi dacă reușește să evadeze.

Cum (și de ce) câinele tău încearcă să fugă de acasă

Câinele poate decide să umble pentru că se simte singur. Oricât de frumos ar fi să aibă tot spațiul liber, s-ar putea să prefere compania dvs. sau poate că este doar în căutarea unui prieten. Un câine dominant poate vedea ceva în afara graniței sale care crede că amenință casa, așa că trebuie să iasă afară și să îl îndepărteze.

Poate că au găsit o „comoară” pe partea cealaltă: un nou prieten cu care să se joace, mâncare, un izvor de apă ademenitor sau un câmp mare pe care să alerge. Și, bineînțeles, există vânătorii care se orientează spre pradă.

Un simplu gard nu îi va împiedica să urmărească o veveriță sau un iepure care tocmai a trecut prin curte. Poate fi vorba doar de un cățeluș sau de un câine adult care are nevoie de mai multe ieșiri pentru energia sa incredibilă.

Câinii sunt diferiți, astfel că au moduri diferite de a scăpa

Unii sunt săritori; pornesc în fugă de la sol și se aruncă. Alții folosesc orice se află în apropierea gardului pentru a se cățăra și apoi trec dincolo. Alți câini sunt săpători, săpând neobosit în drumul lor spre libertate.

Apoi, mai sunt cei care mestecă, cei care pot face o gaură în gard suficient de mare pentru a se strecura prin ea. Iar aceia care gândesc profund își pot da seama cum să deschidă efectiv o poartă.

Unii câini se năpustesc asupra porții ori de câte ori aceasta este deschisă și dau buzna afară înainte de a-i putea prinde. Câinii deosebit de determinați vor folosi o combinație a acestor tehnici.

Deși poate părea contraproductiv, ar trebui să vă scoateți câinele la plimbare în fiecare zi, chiar dacă aveți o curte frumoasă, numai bună pentru căței.

Exercițiul fizic și mental care vine odată cu plimbarea poate ajuta câinele să își consume o parte din energie și să nu se plictisească atunci când se află în curte.

Modalități ingenioase de a vă ține câinele în curte

Extinde gardul

Nu trebuie neapărat să îl faceți mai înalt, dar adăugarea unei secțiuni în partea de sus care să se încline spre interior va descuraja câinele dumneavoastră. Puteți atașa o portiune de sârmă în partea de sus, astfel încât câinele să vadă gardul deasupra lui, ceea ce ar trebui să îl împiedice să se cațere.

Îndepărtează ajutoarele de cățărare

Plimbați-vă prin curte și notați orice lucru suficient de aproape de gard care poate fi folosit pentru a se cățăra, cum ar fi grămezi de lemn, coșuri de gunoi, echipamente de joacă, bănci, scaune sau bolovani

Crează amenajări peisagistice

Plantați un gard viu de arbuști denși de-a lungul liniei interioare a gardului. Nu numai că acest lucru face ca săritura să fie mai dificilă, dar arată și foarte bine.

Toarnă o bază de beton

Acest lucru îl va opri chiar și pe cel mai hotărât câine. Turnați beton de-a lungul perimetrului gardului și îngropați partea de jos a gardului în amestec.

Unii oameni îl îngroapă din motive estetice. Dar îl puteți, de asemenea, așeza deasupra gazonului și îl puteți susține cu pietre, pietriș, mulci sau chiar ghivece.

Blochează vederea

Pentru un câine de pază sau orice câine care patrulează pe teritoriul său, deseori vederea „pericolului” e îl poate propulsa în afara curții. Dacă aveți un gard din sârmă, treceți lamele din plastic prin el.

În cazul oricărui tip de gard, rulourile de bambus sau de stuf sunt o alternativă relativ ieftină. Folosiți doar legături zip pentru a le atașa la gardul existent. Blochează priveliștea și nu arată nici pe jumătate rău.

Deși acest lucru durează mai mult timp pentru a fi eficient, puteți planta, de asemenea, arbuști cățărători sau viță de vie de-a lungul gardului, deși va trebui să le protejați de câine până când se stabilesc.

Mai multe sfaturi pentru a vă păstra câinele în curte

Indiferent de modul în care câinele evadează din curte, există alte câteva modalități ingenioase la care puteți apela pentru a-i asigura siguranța.

Cumpărați-i câinelui o zgardă cu umplutură de fibre care este menită să împiedice cățeii și câinii de talie mică să alunece prin deschideri mici. De asemenea, puteți folosi conuri gonflabile pentru câini pentru un efect similar.

Asigurați-vă că toate încuietorile de la porți și garduri sunt sigure. Dacă aveți o poartă care se deschide brusc sau un zăvor care nu rămâne închis, adăugați un lacăt sau o închidere cu cârlige și ochi.

Faceți din curte locul lor fericit

Curtea nu ar trebui să fie o închisoare, ci un refugiu, un adăpost și un loc de joacă. Asigurați-vă că au apă proaspătă din belșug și puțină umbră. Pentru distracție, aduceți o jucărie interactivă care distribuie recompense, astfel menținând atenția patrupedului. Totodată, rotiți jucăriile câinelui pentru a le menține interesul.

Nu lăsați câinii singuri afară pentru perioade lungi de timp sau în orice moment în care nu îi puteți supraveghea. Cel mai bun mod de a-i ține în curte este să fiți acolo cu ei. Jucați-vă cu ei, periați-i, faceți exerciții de dresaj sau pur și simplu stați cu ei. Cățelul tău va fi mai puțin interesat să plece dacă și cel mai bun prieten al său este acolo!

Păstrați-vă câinele în siguranță înăuntru atunci când sunteți plecat de acasă, astfel încât să nu scape încercând să vă caute sau să fie scos de altcineva.

Echipează-ți cățelul cu o zgardă de urmărire GPS

Indiferent de distanța dintre tine și câinele tău, zgarda  îți poate comunica cu încredere unde se află. Funcțiile dedicate „câinelui pierdut”, cum ar fi o lumină roșie intermitentă pe zgardă și actualizări de ultimă oră ale locației, ajută la transformarea oricărui scenariu de coșmar într-o misiune mult mai ușor de gestionat.

În cazul în care câinele tău evadează din curte, este important să vă amintiți că nu trebuie să îl pedepsiți atunci când îl găsiți sau când se întoarce. Pedepsirea nu va elimina dorința de a evada și îl poate face să se teamă să se întoarcă în curtea dumneavoastră.

În cele din urmă, măsurile de contingență, cum ar fi zgarda de monitorizare, vor face mult mai probabil ca, în cazul în care cățelul tău evadează, să fie găsit în siguranță și sănătos cât mai curând posibil. Ca să nu mai stai tot timpul cu teama că ar putea evada, pregătește-te acum, cu ajutorul unor modalități ingenioase, înainte de următoarea tentativă de fugă a cățelului tău,