Categories: Lumea animalelor

Moartea unui cașalot a șocat specialiștii. Au găsit în stomacul animalului aproximativ 150 de kilograme de unelte de pescuit. Care a fost însă cauza decesului? Video

Moartea unui cașalot a șocat specialiștii după ce aceștia au găsit, în urma efectuării necropsiei, 150 de kilograme de unelte de pescuit în stomacul mamiferului marin. Animalul era uriaș, avea o lungime de peste 14 metri, fiind recent decedat, în largul insulei Cape Breton din Canada.

Autopsia a fost realizată cu câteva zile în urmă, iar în urma efectuării acesteia s-a constatat că animalul a înghițit tot felul de obiecte, de la frânghii, plase de pescuit până la ambalaje de momeală și o mănușă.

Această întâmplare scoate în evidență problematica gravă a deșeurilor și a uneltelor de pescuit aruncate în oceane, afirmă Marine Animal Response Society.

„Nu am văzut personal niciodată atât de multe obiecte de acest fel într-un animal”, a spus Tonya Wimmer, managerul Marine Animal Response Society.

Decesul cașalotului s-a constatat la începutul acestei luni, vineri, 4 noiembrie, după ce inițial a fost găsit în viață de către specialiștii sosiți la fața locului, dar din cauza faptului că se afla într-o stare extrem de gravă, organismul a cedat, murind la scurt timp.

Acesta a murit de foame, în chinuri groaznice

Experții în animale marine au constatat că acesta a murit din cauza obiectelor care i-au blocat stomacul și l-au împiedicat să se mai alimenteze corect, provocându-i decesul.

Cașaloții sunt cunoscuți penru faptul că sunt sensibili la gunoiul din oceane, potrivit managerului Marine Animal Response Society.

„Se hrănesc prin aspirarea calamarilor și a altor vietăți, de obicei la adâncime și astfel, odată cu aceste animale, ingerează și alte lucruri care se află pe fundul mării”, a precizat managerul.

Acesta este cel mai grav caz de ingerare de plastic de până acum

Acesta a mai adăugat că o asemenea descoperire nu este ceva rar, materiale plastice au mai fost ingerate de alte mamifere marine, însă de această dată, moartea unui cașalot a șocat specialiștii din cauza ingerării a unei cantități uriașe de plastic.

„Animalul nu se mai poate hrăni din cauza plasticului și, din păcate, în cele din urmă moare de foame, în chinuri groaznice”, a mai menționat Wimmer.

Managerul Marine Animal Response Society își dorește să afle proveniența acelor obiecte găsite în stomacul cașalotului, dar consideră că acest lucru poate fi greu de rezolvat. Pe de altă parte, organizația consideră că aceste unelte de pescuit, cât și alte obiecte și deșeuri aruncate sau pierdute sunt o sursă care cauzează probleme din ce în ce mai mari oceanelor și viețuitoarelor acestora.

S-au cheltuit până acum aproximativ 27 de milioane de dolari de către Autoritățile din Noua Scoție, pentru a scăpa de aceste deșeuri care provoacă pagube mari oceanelor, fiind puse la dispoziția persoanelor sau organizațiilor care vor dori să contribuie cu ajutor în acest sens, o altă sumă de 28,4 milioane de dolari.

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

2 săptămâni ago

O pisică mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi…

2 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

3 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

4 săptămâni ago

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale…

4 săptămâni ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

o lună ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL