De 981 Vizualizari

Mai mulţi caşaloţi au adoptat un delfin respins de grupul lui pentru că avea o anomalie | FOTO

Solidaritate

Autor: Alexandra Postelnicu

Caşaloţii nu sunt cunoscuţi pentru abilităţile lor sociale. Dar un grup din această specie de mamifere au demonstrat că se pot amesteca cu alţi peşti în mare, după ce au invitat un delfin să se alăture lor.

O colectie spectaculoasă de fotografii surprind prietenia dintre balene şi delfin la 15-20 de kilometri de Arhipelagul Nord-Atlantic din Azore.

Pe o perioada de opt zile, cercetătorii au observat delfinul singuratic însoţind grupul de balene şi socializând cu ele. Ei au observat caşaloţii tolerând afecţiunea acestuia şi chiar întorcând aceste sentimente la rândul lor, relatează Daily Mail.

„Se vede că balenele au acceptat delfinul indiferent de motivul lor”, a declarat pentru Science Now ecologistul Alexander Wilson, care era în apropiere făcând snorkeling.

Echipa de cercetători este sigură că este vorba despre acelaşi delfin de fiecare dată, pentru că are o curbă în formă de jumătate de „S” pe spate.

Wilson a precizat că această anomalie i-ar fi făcut pe cei din grupul lui de delfini să îl respingă sau pur şi simplu nu a putut să ţină pasul cu ei. Cașaloții înoată mai lent decât delfini și au desemnat un membru al grupului să-l aibă în „grijă” să să înainteze mai la suprafaţă,  în timp ce ceilalţi adulți se scufundă mai adânc.

2 Comentarii

  1. da! numai ca si casalotii si delfinii sunt mamifere nu pesti

  2. Vlad are perfecta dreptate,este vorba de doua specii diferite de mamifere marine.
    Impresionant este insa comportamentul casalotilor ,care nu numai ca accepta ci si protejeaza,un delfin…Nu sunt multi ,acei oameni(!)care nu intorc capul ,cand vad un SEAMAN !!cudezabilitati ??!!

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X