Sari la conținut
Home » Mituri și legende despre pisica neagră

Mituri și legende despre pisica neagră

Mituri și legende despre pisica neagră

Mituri și legende despre pisica neagră. Pisicile negre au fost mult timp asociate cu superstiții și legende în diverse culturi din întreaga lume.

Aceste legende și mituri au contribuit la crearea unei imagini malefice a pisicilor negre. Iată câteva exemple de legende și credințe despre pisicile negre din diferite părți ale lumii.

Mituri și legende despre pisica neagră

Mitologia greacă: În mitologia greacă veche, se spune că Hera, soția lui Zeus, s-a supărat pe un slujitor pe nume Galinthias. Aceasta a spus că ea ar împiedica nașterea lui Heracle.

Ca pedeapsă, Hera l-a transformat pe Galinthias într-o pisică neagră. Sub această formă, el a devenit slujitor al lui Hecate, zeița vrăjitoriei. Acest mit a contribuit la asocierea pisicilor negre cu magia neagră și răul.

Europa Evului Mediu: În Evul Mediu european, unii oameni credeau că vrăjitoarele se puteau transforma în pisici negre. Acest lucru a dus la persecuția și uciderea pisicilor negre.

Mitologia celtică: În mitologia celtică, există o pisică numită Sith, care este descrisă ca o pisică neagră de mărimea unui câine. Poporul scoțian credea că pisica Sith venea la înmormântări pentru a fura sufletele celor decedați înainte ca acestea să fie revendicate de zei. Aceasta a contribuit la frica de pisicile negre în timpul înmormântărilor și la obiceiul de a le ține departe de cei decedați.

Pisici magice sau uriașe

Folclorul francez: În sudul Franței, există o legendă despre Matagot, o pisică neagră magică care ar putea sălija vrăjitoare rele. Deși Matagot era considerat rău, dacă era prins și îngrijit. Putea să aducă noroc stăpânilor săi sub forma unei monede de aur.

Legenda pisicii Yule din Islanda: În Islanda, există o legendă despre pisica Yule, care este mai mare decât o casă și apare în timpul sărbătorilor de Crăciun. Se spune că pisica Yule mănâncă copiii care nu primesc haine noi de Crăciun. Această legendă a servit ca stimulent pentru ca copiii să se comporte bine și să primească haine noi în timpul sărbătorilor.

Mitologia galeză: În mitologia galeză, există povestea unei pisici negre uriașe numite Palug. A ucis războinici înainte de a fi învinsă de Cai sau chiar de regele Arthur în variantele diferite ale poveștii.

Pisica era considerată demon?

Pisica demonului de la Capitolul din SUA: La Washington, DC, există o legendă despre o pisică neagră cunoscută sub numele de ,,pisica demonului” care apare înainte de tragedii naționale, cum ar fi asasinatele prezidențiale. Această legendă este însoțită de amprente de labe vizibile în beton în Capitolul SUA.

Toate aceste legende și mituri au contribuit la crearea unei imagini negative a pisicilor negre în istoria culturală, dar este important să subliniem că aceste credințe nu sunt adevărate și că pisicile negre sunt la fel de minunate și iubitoare ca și celelalte pisici, conform clickpentrufemei.ro.