Sari la conținut
Home » Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost emoţionat de imaginile momentului. Cine s-ar fi gândit?

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost emoţionat de imaginile momentului. Cine s-ar fi gândit?

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost emoţionat de imaginile momentului. Cine s-ar fi gândit?Pentru cei ce nu știu, Ministrul Marcel Vela este un mare iubitor de animale. Pe pagina sa de socializare, acesta a postat câteva fotografii cu adevărații eroi necuvântători, care dau dovadă de loialitate, potrivit Antena 3.„Am primit aceaste fotografii de la colegii mei.“Servim Patria!”Nu trebuie să uităm nicio clipă de acești eroi necuvântători, care dau dovadă de cea mai pură expresie a camaraderiei.Esența loialității a fost pusă cu siguranță în rândul animalelor. Pentru ele nu contează cine ești, ce statut social ai, dacă trăiești modest sau nu. Pentru ele tu reprezinți tot universul, de aceea îți oferă totul și spre deosebire de noi oamenii, nu așteaptă nimic în schimb, poate doar timpul si afecțiunea noastră.Vă vorbesc astăzi despre un proiect de suflet, acel tip de proiect care îți oferă împlinire și atât.Cu un deosebit respect pentru toate necuvântătoarele, alături de colegii mei, am promovat legea 217/14 noiembrie 2019 privind întreţinerea animalelor de serviciu sau destinate serviciului scoase din funcţiune sau declasate care aparţin instituţiilor şi structurilor publice din România. Aceasta a fost promulgată de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis pe 13 noiembrie 2019.În baza acestei legi, eroii noștri își pot petrece anii de pensie alături de persoanele interesate, care le pot iubi necondiționat, dacă acestea nu au fost deja păstrate de către instructorii sau conductorii lor, cei alături de care au crescut.Mai mult decât atât, pentru a avea o situație clară, am dispus colegilor din MAI să realizeze un site unde să fie prezentate toate animalele care pot fi adoptate. La câteva luni de la lansarea acestei inițiative, sunt fericit să vă anunț că 5 animale au fost deja adoptate și le mulțumesc din suflet acelor oameni care au făcut acest gest.

Vă prezint mai jos o listă cu animalele adoptate, dar și o listă cu animalele aflate în curs de adopție.

1.GINA, în vârstă de 22 de ani, rasa ameliorat, culoarea Roib, cu specializarea cal de cavalerie. GINA a fost scoasă la pensie după o carieră în cadrul Jandarmeriei București.GINA și-a găsit un nou cămin în județul Călărași, unde va fi vizitată din când în când de cei cu care a fost colegă timp de 20 de ani.2.VIS, în vârstă de 23 de ani, rasa CRS (cal românesc de sport), culoarea Roib, cu specializarea cal de cavalerie. Deși este un cal de talie mare, VIS este un animal blând, fiind obișnuit cu oamenii. A lucrat alături de jandarmii de la Direcţia Generală a Municipiului Bucureşti, dar din cauza problemelor de sănătate datorate vârstei, a fost scos la pensie.3. PUZA, în vârstă de doar 8 ani, ciobănesc german4. OLENA, câine de serviciu, în vârstă de 8 ani. Am găsit un stăpân care să mă iubească cel puțin la fel de mult precum foștii mei colegi, jandarmii de la Brigada Mobilă Mureș.5. ZÂNA, în vârstă de 25 de ani, rasa Metiş, cal de talie medie, culoarea Murg Deschis. ZÂNA a făcut parte din detaşamentul de cavalerie al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Animale în curs de adopție:

1.GLORIOS, în vârstă de 18 ani, cal de sport românesc. Poate fi adoptat începând cu luna mai.2. IALOMIȚA, în vârstă de 24 de ani. Ialomița a participat la numeroase competiții sportive, dar în curând va trebui să iasă la pensie. Ialomița are nevoie de stăpâni iubitori care să îi poată oferi căldură și afecțiune.Poate fi adoptată începând cu luna mai.3. DORA, în vârstă de 22 de ani. Dora este un cal blând care a participat în probele locale și naționale de sărituri peste obstacole, cu rezultate la categoriile: copii, juniori și seniori. Poate fi adoptată începând cu luna mai.Acești prieteni și camarazi mai au multe bucurii de oferit unor stăpâni iubitori! Vă doresc o zi de duminică liniștită!”, a scris ministrul Marcel Vela.