Sari la conținut
Home » Locurile unde trăiește cea mai periculoasă pasăre din lume

Locurile unde trăiește cea mai periculoasă pasăre din lume

  • de

Locurile unde trăiește cea mai periculoasă pasăre din lume sunt Australia şi Papua Noua Guinee. Motivul pentru care este considerată a fi cea mai periculoasă pasăre din lume este cât se poate de simplu: această pasăre exotică poate răni grav sau poate ucide un om, într-o secundă, cu ghearele sale mortale, scrie un site de specialitate.

Pașărea, este o creatură masivă, asemănătoare emu-ului, și, ca o particularitate,  nu zboară.

Cea mai periculoasă pasăre din lume, Cazuarul

Cazuarul este o pasăre fascinantă, care trăiește în special în Papua Noua Guinee. Păsările au o creastă cornoasă, ca un coif, prin care se deosebesc ușor de alte specii înrudite, precum struțul sau emu.

Cazuarii sunt listați ca animale periculoase (împreună cu aligatorii și pisicile sălbatice) în Florida din cauza riscului pe care îl prezintă. Oricine dorește să dețină un cazuar trebuie să treacă numeroase teste și să obțină un permis special de la autoritățile locale.

Cazuarii sunt considerați păsări extrem de imprevizibile şi agresive, mai ales dacă sunt rănite sau încolțite. Au intrat în Cartea Recordurilor pentru că sunt cele mai periculoase pasări din lume, capabile de atacuri cauzatoare de moarte.

Pot avea o înălțime de până la 2 metri și pot cântări până la 60 de kilograme
Deși dimensiunea variază între cele trei specii diferite de cazuari – sudic, nordic și pitic -cazuarii pot avea o înălțime de până la 2 metri și pot cântări până la 60 de kilograme. Prin comparație, o astfel de pasăre poate fi echivalentul a șase lebede.

De ce Cazuarii sunt atât de periculoși

Capul cazuarului este lipsit de pene, culoarea predominantă fiind una albastră-roșiatică, iar cea a penajului este neagră. Picioarele sunt extrem de puternice, păsările fiind capabile să atingă și o viteză de 50 km/h. Picioarele lor au trei gheare mari și ascuțite, ca un pumnal, care pot cauza răni letale ale organelor interne și sângerări.

Cazuarul poate folosi aceste gheare ascuțite pentru a se apăra. Se spune chiar că astfel pot eviscera un om dintr-o singură lovitură, deși nu există dovezi.

În urmă cu doi ani, un cazuar şi-a atacat și omorât proprietarul după ce acesta a căzut la pământ, în curtea sa din Florida. Proprietarul era un crescător de păsări rare, originare din Australia şi Papua Noua Guinee. După cum a relatat presa, se pare că bărbatul a căzut şi cazuarul l-a atacat, provocându-i răni mortale.