Atunci când se află față în față cu o pasăre cazuar, oamenii sunt fascinați de statura impunătoare a viețuitoarei ce poate fi întâlnită în Australia și Noua Guinee. Instinctul de a te apropia de această creatură este înfrânat repede dacă pasărea se simte amenințată și trece la atac. Cazuarul are o forță herculiană, comparabilă cu cea a struțului, și poate, chiar dacă în cazuri rare, să omoare un om.S-a constatat că aceste înaripate au devenit mai agresive din cauza oamenilor care le hrănesc. Atunci când nu primesc mâncare, cazuarii nu ezită să devină reactivi. Un exemplar adult atinge 1,70-1,75 metri și cântărește, în medie, 60 de kilograme. La aceste dimensiuni, cazuarii ating viteze de 50 de kilometri pe oră, iar șansele ca un om să scape prin fugă sunt nule. Expansiunea colonială i-a restrâns foartemult habitatul, și pentru că este pe cale de dispariție a devenit specie protejată. (A.C)kasuaris2OLYMPUS DIGITAL CAMERA1052907-de-zuidelijke-kasuaris-is-de-grootste-vogel-in-australiafa-en-de-tweede-grootste-vogel-ter-wereld

Citește și: