De 6894 Vizualizari

Cazuarul, pasărea care poate omorî un om

Una dintre cele mai mari păsări din lume are o forță impresionantă.

Atunci când se află față în față cu o pasăre cazuar, oamenii sunt fascinați de statura impunătoare a viețuitoarei ce poate fi întâlnită în Australia și Noua Guinee. Instinctul de a te apropia de această creatură este înfrânat repede dacă pasărea se simte amenințată și trece la atac. Cazuarul are o forță herculiană, comparabilă cu cea a struțului, și poate, chiar dacă în cazuri rare, să omoare un om.

S-a constatat că aceste înaripate au devenit mai agresive din cauza oamenilor care le hrănesc. Atunci când nu primesc mâncare, cazuarii nu ezită să devină reactivi. Un exemplar adult atinge 1,70-1,75 metri și cântărește, în medie, 60 de kilograme. La aceste dimensiuni, cazuarii ating viteze de 50 de kilometri pe oră, iar șansele ca un om să scape prin fugă sunt nule. Expansiunea colonială i-a restrâns foartemult habitatul, și pentru că este pe cale de dispariție a devenit specie protejată. (A.C)

kasuaris2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1052907-de-zuidelijke-kasuaris-is-de-grootste-vogel-in-australiafa-en-de-tweede-grootste-vogel-ter-wereld

Tags:

Un singur comentariu

  1. Bata-l focul de cazuar ce viteza mare prinde.Auzidomnule fuge cu 50 demetrii.Ce sa inteleg?

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X