Sari la conținut
Home » Locuitorii Sectorului 3 îți vor putea steriliza gratuit animalele de companie! Campania se va desfășura tot anul

Locuitorii Sectorului 3 îți vor putea steriliza gratuit animalele de companie! Campania se va desfășura tot anul

cuppyvet.ro

Proprietarii de câini din Sectorul 3 își pot steriliza gratuit animalele de companie. Tot ce trebuie să facă  acștia este să se înscrie în programul oferit de administrația sectorului începând cu săptămâna viitoare. Campania se va derula pe tot parcursul anului și se desfășoară în parteneriat cu Adăpostul Canin Dog Rescue Shelter.

Mai multe detalii în acest sens au fost oferite de președintele asociației, Rudolg Hoffman. Acesta a precizat cu subiect și predicat zilele și intervalul orar în care proprietarii se pot prezenta la unitățile incluse în program (printre care și Dog Rescue Shelter) pentru a-și steriliza patrupezii. Operațiile se vor efectua lunea și miercurea începând cu ora 10 și până la ora 15.

Animalele de companie vor putea fi sterilizate gratuit în Sectorul  3

”Pe site-ul primăriei deja există o platformă de programări. Se pot face programări lunea și miercurea facem, între ora 10:00 și ora 3:00, pe tot timpul anului, încercăm să sterilizăm cât mai mulți căței ca să nu mai existe câini pe stradă, să abandoneze puii, pentru că de aici pleacă totul.

Există o lege care i-a obligat să facă lucrurile astea. Au trecut vreo patru-cinci ani și nu toată lumea și-a permis, oamenii nu-și permis să se ducă neapărat să-și sterilizeze și atunci venim în sprijinul lor”.

Adăpostul de câini Dog Rescue Shelter, prin campaniile pe care le-a derulat de-a lungul anilor de activitate a sterilizat peste 7000 de animale. Prin urmare, animalul de companie va beneficia de toate măsurile necesare pentru ca procedura medicală să se desfășoare în condiții maxime de siguranță.

Din păcate, în ultima perioadă am fost martori la o serie de tragedii soldate cu pierderi de vieți omenești în urma atacurilor maidanezilor. Nu doar la nivelul Capitalei ci în toată țara. Inconștiența unor oameni fără suflet care și-au lăsat animalele să moară de foame au îngroșat numărul persoanelor atacate brutal de patrupezii lăsați în voia sorții.

Primarul Capitalei, estimează că numărul câinilor fără stăpân este de aproximativ 100.000, cu toate că în fiecare an primăria alocă fonduri pentru sterilizarea a 5000 de câini. Din păcate banii nu sunt cheltuiți, potrivit hotnews.ro.

Scuzele celor care refuză sterilizarea animalelor sunt absurde. Majoritatea invoca un temei religios și afirmă că e păcat pentru că așa au fost lăsați câinii de la Dumnezeu și așa trebuie să rămână.

Primăria Capitalei suportă operațiile de sterilizare pentru 5000 de animăluțe

Când mergem din poartă în poartă să invităm oamenii să vină cu câinii la campaniile gratuite de sterilizare, avem astfel de campanii tot timpul, auzim cele mai bizare lucruri. Mulți invocă un temei religios, spun că e păcat, că așa au fost lăsați de Dumnezeu și așa trebuie să rămână.

Mulți antropomorfizează, vezi că se strâng ghem la ideea de a-și steriliza câinele, ca și cum ar fi vorba despre ei, știu că sună ciudat, dar văd reacțiile oamenilor”, a declarat pentru hotnews.ro Doina Vella, ONG-ist care după moartea tragică din 2013 a lui Ionut Anghel, s-a dedicat rezolvării acestei situații problematice.

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a precizat încă de la finalul lunii trecute că vor fi amplasate clinici veterinare mobile în trei sectoare din București unde câinii de rasă comună pot fi sterilizați și microcipați gratuit. Programarea se face pe bază telefonică, iar tratamentul după operație, microciparea, înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor și eliberarea carnetului de sănătate vor fi suportate din bugetul primăriei.

 ”Sterilizarea este singura soluție civilizată pentru a combate fenomenul înmulțirii necontrolate a animalelor”, a declarat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.