Leac pentru depresie, mai simplu decât ne așteptam! Simptomele încep să dispară dacă…

Leacul pentru depresie, mai simplu decât ne așteptam! toate necuvântătoarele întrunesc toate calitățile pentru un medicament minune contra maladiei secolului. Cercetătorii americani relevă faptul că leacul pentru depresie sunt animalele de companie.

Leacul pentru depresie sunt animalele de companie. Ei au putea de a salva  persoanele care nu răspund la tratamente, cum ar fi terapia și antidepresivele.

Specialiștii afirmă că prezența zilnică a necuvântătoarelor în viața depresivilor ameliorează simptomele bolii în doar 12 săptămâni.

„Motivul acestor rezultate este faptul că animalele de companie reușesc să contracareze unul dintre principalele simptome ale depresiei – anhedonie. Anhedonia este incapacitatea de a experimenta plăcerea din lucrurile fundamentale, de la activități descoperite, de obicei, plăcute, de exemplu, exerciții, hobby-uri sau interacțiuni sociale”, explică cercetătorii americani pentru Dailymail.

Specialiștii afirmă că nu doar câinii sunt benefici în combaterea depresiei, ci toate animalele de companie.  Însă câinii sunt cel mai bun tratament, aceștia forțându-și stăpânii să fie activi fizic și încurajându-i în situații sociale noi.

Simptomele încep să dispară după 8 săptămâni

Specialiștii spun că rezultatele testului sugerează faptul că adoptarea unui animal de companie reduce semnificativ simptomele pacientilor depresivi după doar opt săptămâni. Iar după 12 săptămâni, starea pacienților se îmbunătățește semnificativ. Mai mult, specialiștii spun că efectele benefice ale patrupedelor asupra psihicului uman nu țin cont de gen sau de vârstă.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că, la nivel global, depresia afectează aproximativ 350 de milioane de persoane de toate vârstele.

Se estimează că, în România, una din zece persoane suferă de această condiție psihologică. Nu este o simplă stare de tristețe sau o lipsă de voință, este o boală care netratată are un impact major asupra vieții pacientului, dar și a celor din jurul lui.

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

3 săptămâni ago

O pisică mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi…

3 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

4 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

o lună ago

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale…

o lună ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

o lună ago

Parteneri