Sari la conținut
Home » Greșelile majore pe care le fac stăpâni de animale de companie

Greșelile majore pe care le fac stăpâni de animale de companie

Greșelile majore pe care le fac stăpâni de animale de companie! Un studiu publicat pe baza observațiilor veterinarilor, arată care sunt cele mai comune greșeli făcute de stăpânii animalelor de companie.

Prima greșeală pe care deținătorii de animale o fac frecvent: „ei nu își lasă prietenii necuvântători să se joace cu alte animale. Evident, ca trebuie să le protejăm de pericole, dar să le lăsăm să se joace doar cu ”prieteni vaccinați”.

„Deși este important să țineți un cățel departe de zonele frecventate de câini cu antecedente de vaccinare necunoscute, cățelușii trebuie să întâlnească oameni și câini noi pentru a socializa corect”, atrage atenția dr. Christie Long, veterinar și șef de medicină veterinară la Modern Animal.

Ce nevoie speciale au câinii și pisicile?

Câinii și pisicile trebuie duși la frizer. Dacă animalele nu sunt îngrijite în mod regulat, atunci blana de la urechi poate deveni groasă. La fel stau lucrurile și în ce privește ”manichiura”. Veterinarul Shelly Zacharias a explicat că, uitate netăiate, unghiile prea mari pot fi o sursă de durere și chiar o problemă medicală.

Atenție! Unghiile pot schimba unghiul natural în care câinele stă în patru labe sau merge. Poate determina apariția artritei la membrele respective, pe termen lung.

Când trebuie să sunați veterinarul? Când animalul dumneavoastră de companie vomită nu ar trebuie să ignorați acest lucru. Aceste vărsături pot fi simptomele unei probleme de sănătate mai grave. Cel mai indicat este să consultați de îndată un medic veterinar.

„Vomitatul nu este niciodată ceva normal pentru un animal. Și chiar dacă animalul vostru pare să se simtă bine, deși vomită, acest lucru ar trebui investigat”, mai spune dr. Long.

Mai mult, stăpânii nu ar trebui să le dea animalelor medicamentele lor, înainte de a consulta un veterinar. O doză prea mare ar putea fi fatală, iar ce se potrivește unei pisici nu e neparat bun pentru un cățel.

Sursa: Insider