Sari la conținut
Home » La un pas să moară din cauza indiferenței trecătorilor, un cățel are parte de o transformare miraculoasă!

La un pas să moară din cauza indiferenței trecătorilor, un cățel are parte de o transformare miraculoasă!

  • de

La un pas să moară din cauza indiferenței trecătorilor, un cățel are parte de o transformare miraculoasă!

Patrupedul a fost lăsat să moară din indiferența persoanelor care au trecut pe lângă el!

Voluntarii de la ONG-ul Poodle and Pooch Rescue din Florida, SUA, au fost impresionați de starea de sănătate a unui patruped extrem de adorabil. Pe nume Cooper, cățelul a fost găsit pe când avea doar patru luni, cu mari probleme din cauza lipsei hranei și a picioarelor anterioare rupte.

Partea negativă a următoarei povești o reprezintă modul în care diferiți oameni, care au observat patrupedul în această condiție și nu au vrut să îi ofere orice tip de ajutor.

Transportat la sediul organizaţiei, voluntarii şi medicii veterinari s-au reunit pentru a ajuta căţelul să depăşească starea severă de malnutriţie şi anemie.

„Este şocant când mă gândesc câţi oameni l-au văzut [pe stradă], dar au trecut pe lângă el cu indiferenţă totală. Alţii s-au apropiat, dar când au văzut că este la un pas de moarte, s-au îndepărtat”, a declarat unul dintre voluntarii de la Poodle and Pooch Rescue.

De asemenea, adăpostul a avut grijă de labele rupte ale lui Cooper şi i-a făcut posibilă recuperarea completă.

Se pare că, glezna piciorului său drept și stâng a fost spartă, fiind nevoie de două intervenții chirurgicale extrem de complicate.

„Din modul în care sunt amplasate rănile, acestea nu par a fi rezultatul unui accident, ci mai degrabă rezultatul abuzului şi maltratării. Se pare că a fost lovit şi călcat în picioare violent”, a declarat printre lacrimi purtătorul de cuvânt al adăpostului.

Nu a durat mult până când căţeluşul şi-a recâştigat greutatea şi blana, dar a trebuit să poarte un guler în formă de con.

„Recuperarea picioarelor din faţă este mult mai lentă decât în cazul celor posterioare. Câinii au o greutate mai mare pe partea din faţă”, a explicat unul dintre medicii veterinari ai adăpostului.

Cooper aşteaptă acum cu nerăbdare să fie adoptat de o familie iubitoare.

La un pas să moară