Sari la conținut
Home » Iresponsabilitate la tot pasul, nu doar în Ilfov! Protecția animalelor salvează din nou zeci de suflete chinuite

Iresponsabilitate la tot pasul, nu doar în Ilfov! Protecția animalelor salvează din nou zeci de suflete chinuite

worldanimalnews.com

Asociația pentru Protecția Animalelor Indraloka din Pennsylvania, a coordonat cu ofițerii de protecție a animalelor de la SPCA Danville Center pentru a ajuta la salvarea unei mici turme de oi și vaci care trăiau fără hrană adecvată, apă și adăpost din cauza vremii aspre de iarnă.

Animalele abandonate au fost găsite suferinde din cauza neglijenței la o fermă din centrul Pennsylvaniei, erau emaciate. Unele erau atât de slăbite încât nu puteau sta în picioare.

Motivația ofițerilor de la protecția animalelor

„De fiecare dată când participăm la unul dintre aceste salvări, ofițerii de la protecția a animalelor și personalul nostru își pun aceleași întrebări. ‘Cum poate cineva să facă așa ceva unor animale blânde, dulci și vulnerabile? Cum continuăm noi înșine această muncă când este atât de sfâșietor?”, a declarat fondatoarea Indraloka, Indra Lahiri.. „Răspunsul este întotdeauna același: Pentru că, salvându-le, ne salvăm pe noi înșine și readucem lumea noastră puțin mai mult în echilibru.”

Sprijinul din partea comunității generoase și pline de compasiune din nord-estul Pennsylvaniei permite salvări ca aceasta. Două oi gestante au ajuns la Indraloka, unde vor naște sub îngrijire veterinară și vor rămâne cu puii lor pentru tot restul vieții. Vor fi bine îngrijite și iubite.

„Această salvare este deosebit de traumatizantă. Oile sunt animale prietenoase, curioase și foarte sensibile prin natura lor. Sunt printre cele mai blânde creaturi, iar noi suntem la fel de apropiați de oile noastre ca și de câinii noștri, având aceeași legătură puternică.” a explicat Dr. Lahiri.

„Oile proaspăt salvate s-au încolăcit atunci când am întins o mână blândă pentru a le ura bun venit. Ne putem doar imagina cruzimea pe care au suferit-o pentru a reacționa cu o asemenea teroare.”

Adăpostul găzduiește peste 200 de animale

De la înființarea sa, în urmă cu aproape 20 de ani, Indraloka a mai mult decât cvadruplat numărul de animale pe care le salvează și cărora le oferă îngrijire pe tot parcursul vieții. Sanctuarul dispune de mai multe hectare de teren pentru a oferi pășuni ample și de mai multe grajduri pentru a găzdui cele aproape 200 de animale iubite care trăiesc acum la sanctuar.

În timp ce activitatea Indraloka se va axa întotdeauna pe salvarea, reabilitarea și îngrijirea animalelor de fermă aflate în dificultate, sanctuarul este, de asemenea, un pionier al curriculumului educațional care îi învață pe copii știința, tehnologia, ingineria, artele, muzica și matematica într-un mediu în care bunătatea, compasiunea și respectul pentru toate ființele fac parte din fiecare plan de lecție.