Sari la conținut
Home » Care este viitorul animalelor maltratate? Petiție lansată de Tudor – Tim Ionescu: „Știți câți suntem? 53.330 care am semnat…”

Care este viitorul animalelor maltratate? Petiție lansată de Tudor – Tim Ionescu: „Știți câți suntem? 53.330 care am semnat…”

Din cauza pandemiei de coronavirus, proiectul de reformă din partea Ministerului de Interne pentru înființarea Poliției Animalelor a fost anulate. Dar Tudor – Tim Ionescu nu renunță. 

Pentru a fi băgați în seamă și a se lua cu adevărat în considerare înființarea Poliției Animalelor prin lege, Tudor – Tim Ionescu a inițiat o petiție on-line. Până în momentul de față s-au strâns peste 53.000 de semnături, ceea ce înseamnă că românilor le pasă de sufletele nevinovate ce sunt chinuite zilnic.

„Știți câți suntem? 53.330 care am semnat petiția pentru înființarea Poliției Animalelor prin lege!”

„Asta înseamnă că am doborât recordul de spectatori de pe Arena Națională (53.329) 👏 Doar că noi nu suntem spectatori, ci acționăm…și noi vom reuși să ducem în #Parlament această lege și să fie înființată în sfârșit #PolitiaAnimalelor ❗️
Haideți împreună spre un nou record de semnături…semnați și distribuiți 👉 https://tudorionescu.eu/petitie-infiintarea-politiei-animalelor…”, a scris Tudor – Tim Ionescu, pe Facebook.

https://www.facebook.com/tudortimionescu.oficial/photos/a.10150150561823782/10160198568898782/

Reamintim că Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne,  a declarat că va fi înființat un departament pentru protecția animalelor care să funcționeze în cadrul poliției pentru ordine publică.

„Departamentul, așa cum am vorbit în ultima perioadă, este necesar și chiar vital pentru o societate normală. Proiectul va fi analizat în perioada următoare, inclusiv cu ONG-uri din zona Protecției Animalelor. O să facem un grup de lucru.

Așa cum, de exemplu, la jandarmerie avem medicii veterinari, care intervin în zonă evenimentelor, atacurilor asupra animalelor sălbatice, și Poliție, la Ordine Publică, la acest departament, putem să abordăm, din punctul meu de vedere, cu polițiști cu specialitate și în zona penală, dar și în zona veterinară”.