Sari la conținut
Home » Incredibil! Ce au putut face unei țestoase un coș pentru a strânge banii aruncați de turiști.

Incredibil! Ce au putut face unei țestoase un coș pentru a strânge banii aruncați de turiști.

Incredibil! Vizitatorii unei grădini zoologice din China sunt revoltați. Îngrijitorii au lipit pe carapacea unei țestoase un coș pentru a strânge banii aruncați de turiști.Incredibil! În urma acestei acțiuni, mai mule persoane au criticat conducerea grădinii, acuzând-o de escrocherie. Oamenii au anunțat poliția, pentru a porni o investigație în acest sens, potrivit Daily Mail.Incidentul a avut loc de Ziua Națională a Chinei, când familiile și-au dus copiii la Grădina Zoologică din Guangxi.În China există o superstiție conform căreia, dacă oamenii aruncă monede, vor avea parte de noroc și vor fi feriți de spiritele rele.

Incredibil
Menționăm că și în România există legi  care pedepsesc vânzarea animalelor din specii protejate, dar toată lumea le ignoră.

Specialiștii spun că, la noi în țară, comerţul ilegal cu broaşte ţestoase ocrotite de lege a atins un nivel îngrijorător. Din păcate ”iubitorii de astfel de specii” dau câteva sute de lei pe ele și după un timp se plictisesc şi le abandonează în zone unde de cele mai multe ori mor.

În centrul de reabilitare pentru animalele sălbatice din judeţul Mureş au ajuns în ultimele luni 9 broaşte ţestoase. Deşi toate fac parte din specii protejate de lege, au fost capturate ilegal şi vândute unor persoane care ulterior le-au abandonat.„Avem trei exemplare din cele două specii de broaşte care există în România. Ţestoasă dobrogeană şi ţestoasă bănăţeană. Acest exemplar a ajuns la noi de la grădina botanică din Jibau. A fost un caz. A fost preluată ţestoasă după ce a fost deţinută ilegal.”Acestea sunt cazuri fericite însă de cele mai multe ori, finalul este altul.Sos Tibor, biolog: „Oamenii chiar se plictisesc de aceste ţestoase, ori le dau drumul în natură în habitate neprielnice unde ţestoasă nu a trăit nicioadata şi va muri sau încerca să vândă mai departe.”Biologii spun că ţestoasele sunt capturate ilegal din zona Dobrogei sau aduse din străinătate de reţele care se ocupă cu traficul de animale sălbatice. Numai în ultimele două zile, pe internet au apărut zeci de anunţuri de vânzare. Ele sunt vândute până la 100-150 de lei fără acte.