Sari la conținut
Home » Imagini terifiante de dresaj aplicate elefanţilor. Protecția animalelor a arătat lumii tot! VIDEO

Imagini terifiante de dresaj aplicate elefanţilor. Protecția animalelor a arătat lumii tot! VIDEO

Imagini terifiante de dresaj aplicate elefanţilor. Activiștii pentru drepturile animalelor
au surprins momente terifiante ce reprezintă cruzimea dresajului aplicat elefanţilor destinaţi profitabilei industrii a turismului, scrie Agerpres, citând AFP.

Un pui de elefant a fost separat de mama sa şi supus unui mare stres. El a fost închis într-o incintă îngustă şi legat cu lanţuri şi funii. Momentul a fost surprins cu camera ascunsă anul trecut în Thailanda şi publicate miercuri de grupul britanic pentru protecţia animalelor World Animal Protection (WAP).

În filmuleţul înregistrat se vede cum îngrijitorul înţeapă puiul de elefant cu o tijă cu vârf metalic ascuţit pentru a-l face să înţeleagă comenzile de bază.

„Scopul este de a atinge dominaţia completă prin recompense şi pedepse. Trebuie să-l faci să înţeleagă că a nu te supune este dureros”, a explicat pentru AFP Jan Schmidt-Burbach, de la WAP, care deplânge multiplele „daune fizice şi psihice” aduse acestor animale.

Circa 3.000 de elefanţi sunt folosiţi în mod obişnuit în industria turismului din Thailanda, însă o dată cu epidemia de COVID-19, ei „au intrat în şomaj”.

Peste o mie dintre aceştia, ameninţaţi de foame, au fugit din taberele pustii pentru a se întoarce în locurile natale, un val migratoriu de o amploare fără precedent într-o perioadă atât de scurtă.

Activiştii speră că această criză va fi un bun prilej pentru debutul unei reflecţii pe scară largă asupra statutului elefantului domestic în Thailanda.