Imagini terifiante de dresaj aplicate elefanţilor. Activiștii pentru drepturile animalelor
au surprins momente terifiante ce reprezintă cruzimea dresajului aplicat elefanţilor destinaţi profitabilei industrii a turismului, scrie Agerpres, citând AFP.

Un pui de elefant a fost separat de mama sa şi supus unui mare stres. El a fost închis într-o incintă îngustă şi legat cu lanţuri şi funii. Momentul a fost surprins cu camera ascunsă anul trecut în Thailanda şi publicate miercuri de grupul britanic pentru protecţia animalelor World Animal Protection (WAP).

Citește și:

În filmuleţul înregistrat se vede cum îngrijitorul înţeapă puiul de elefant cu o tijă cu vârf metalic ascuţit pentru a-l face să înţeleagă comenzile de bază.

„Scopul este de a atinge dominaţia completă prin recompense şi pedepse. Trebuie să-l faci să înţeleagă că a nu te supune este dureros”, a explicat pentru AFP Jan Schmidt-Burbach, de la WAP, care deplânge multiplele „daune fizice şi psihice” aduse acestor animale.

Citește și:

Circa 3.000 de elefanţi sunt folosiţi în mod obişnuit în industria turismului din Thailanda, însă o dată cu epidemia de COVID-19, ei „au intrat în şomaj”.

Peste o mie dintre aceştia, ameninţaţi de foame, au fugit din taberele pustii pentru a se întoarce în locurile natale, un val migratoriu de o amploare fără precedent într-o perioadă atât de scurtă.

Activiştii speră că această criză va fi un bun prilej pentru debutul unei reflecţii pe scară largă asupra statutului elefantului domestic în Thailanda.