Sari la conținut
Home » Imagini rare din Delta Dunării! Zeci de păsări flamingo au fost observate de inspectorii ecologi

Imagini rare din Delta Dunării! Zeci de păsări flamingo au fost observate de inspectorii ecologi

Imagini rare din Delta Dunării! Zeci de păsări flamingo au fost observate de inspectorii ecologi.

Rezervația Biosferei Delta Dunării a dat publicității imaginii superbe!

În urma unui anunț al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), putem observa zeci de păsări flamingo care au revenit în rezervația naturală, datorită condițiilor prielnice. Se pare că abundența și varietatea hranei din rezervație au atras o mulțime de specii noi în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Totul a fost observat miercuri, de către inspectorii ecologi din cadrul RBDD. Inițial, 49 de exemplare au atras atenția inspectorilor, ca mai apoi, alte 60 de păsări să apară în urma unei acțiuni de monitorizare. Potrivit mediafax.ro, zonele vizate au fost lacul Sărături Murighiol și lacul Tuzla.

Imagini rare din Delta Dunării!

„Penajul acestor magnifice păsări își schimbă culoarea datorită dietei, păsările au nuanțe diferite de roz în funcție de locație și de hrana disponibilă în zonă. Păsările se află în migrație și în perioada formare a perechilor, iar zonele de popas alese pentru hrănire sunt ape puțin adânci. Sunt păsări ce trăiesc în colonii formate din sute de exemplare, depun un singur ou de care au grijă deosebită ambii părinți”, scrie Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).