Sari la conținut
Home » Secretele uimitoare ale păsărilor flamingo. Pot fi un EXEMPLU pentru oameni

Secretele uimitoare ale păsărilor flamingo. Pot fi un EXEMPLU pentru oameni

Migrația păsărilor

Secretele uimitoare ale păsărilor flamingo. Aceste frumoase păsări formează prietenii durabile. Unele exemplare se comportă asemenea unor cupluri căsătorite, susţin autorii unui studiu ştiinţific preluat de Press Association.Potrivit unei cercetări realizate de Universitatea din Exeter, păsările flamingă trăiesc pe malurile apelor pentru a-şi petrece timpul în compania prietenilor apropiaţi. Mai mult, păsările flamingo, asemenea oamenilor, evită prezenţa anumitor indivizi. Studiul sugerează existenţa unei structuri sociale nuanţate în comunitatea acestor păsări, celebre pentru penajul roz strălucitor.

Secretele uimitoare ale păsărilor flamingo: formează relaţii sociale care au la bază diverse motive

„Potrivit rezultatelor noastre, comunităţile de flamingo sunt complexe’, a precizat Paul Rose, din cadrul Universităţii Exeter. ‘Se pare că – asemenea oamenilor – flamingo formează relaţii sociale care au la bază diverse motive, iar faptul că acestea durează atât de mult sugerează că sunt importante pentru supravieţuirea în sălbăticie”.

Relaţiile sociale includ ”cupluri căsătorite”

Relaţiile sociale includ ”cupluri căsătorite”, asocieri ale unor exemplare de acelaşi sex şi chiar grupuri de trei sau patru prieteni apropiaţi, au mai spus cercetătorii.În plus, interacţiunile sociale între flamingo sunt afectate de anotimpuri. Socializarea are loc mai intens primăvara şi vara, care corespund şi sezonului împerecherii.„Păsările flamingo nu îşi găsesc pur şi simplu un partener cu care apoi îşi petrec timpul”, a adăugat Rose.„Unele perechi petrec o mare parte din timp împreună, dar există şi alte legături sociale.’ ‘Am observat perechi de masculi sau femele care ‘ies împreună’, vedem grupuri de trei sau patru exemplare care îşi petrec în mod regulat timpul împreună’. ‘Când transferăm păsările de la o grădină zoologică la alta, trebuie să fim atenţi să nu separăm exemplarele între care s-a format o legătură strânsă”, a mai spus Rose, conform Agerpres.