De 1076 Vizualizari

Imagini greu de vizionat! Pasiune sinistra? Foloseste animale moarte pe care le transforma in drone!

Bart Jansen are 36 si este un olandez cu o pasine extrem de ciudata. In timpul liber, se foloseste de animale moarte pentru a „imbraca” dronele.

Cu ajutorul prietenului sau, Arjen Beltman , inginer de profesie, Bart a inceput „nebunia” in 2012. Atunci cand pisica lui – Orville – a fost lovita de o masina si omorata.

Jansen nu a vrut sa-si ingroape prietenul felin, asa ca, a pastrat pisica eviscerata timp de 6 luni, in congelator, apoi, a „imbracat” cu pielea ei, asa cum aratam mai sus, o drona.

Creatia „jumatate pisica – jumatate masina”, denumita „Orvillecopter” a starnit indignare globala, dupa ce, autorii creatiei au postat un filmulet devenit viral pe internet. Masinaria a fost ulterior prezentata la festivalul de arta KunstRAI, din Amsterdam.

drona1

Dupa acest „succes”, Jansen s-a gandit la ceva si mai maret. Astfel ca, in 2013, a gasit un nou candidat decedat: un strut. Arjen Beltman si-a oferit, din nou, serviciile. Despre acesta din urma, Jansen declara ca, „fara Arjen nu ar exista animale care zboara. (…) El se ocupa de partea electronica”.

drona strut

Nebunia nu s-a oprit aici si, in 2014, a fost creat „Ratjetoe”, dupa moartea unui sobolan bolnav de cancer.

drona3

drona 4

A aparut apoi „sharkjet-ul”, pentru care s-a folosit un rechin de recif care a murit de o infectie bacteriana la un acvariu local. Aripioarele i-au fost prinse cu o banda de un motor cu reacție pentru a putea trimite animalul in aer.

drona5

 

drona6

Un prieten i-a oferit, apoi, lui Jansen, un bursuc mort, iar pentru acesta s-a gandit la realizarea unui submarin. Proiectul a primit numele de „Das Boot”.

Acum, artistul vrea sa faca un elicopter dintr-o vaca moarta.

Sursa text si foto: businessinsider.com

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X