Sari la conținut
Home » Autoritățile sanitar-veterinare, în alertă! Zeci de mii de animale vor fi ucise

Autoritățile sanitar-veterinare, în alertă! Zeci de mii de animale vor fi ucise

Autoritățile sanitar-veterinare sunt din nou în alertă! Zeci de mii de animale vor fi sacrificate, după ce mai mulți porci din trei exploatații agricole din satul Corzu, comuna Bâcleș, au început să moară, potrivit RRA.

Neglijența este cauza care va duce acum la uciderea a peste 180 de porci și distrugerea totală a trei microferme, una dintre ele cu 150 de capete. În localitate au fost organizate filtre și nimeni nu iese din sat fără să fie făcută dezinfecția autovehiculelor.

Cei afectați spun că virusul a apărut de mai mult timp în localitate, dar sătenii cărora le-au murit animalele, în loc să anunțe imediat autoritățile, le-au aruncat pe câmp. De aici și până la izbucnirea focarelor în mai multe zone ale localității a fost doar un pas, pentru că virusul se transmite foarte repid adus de păsări și chiar de insecte.

Autoritățile sanitar-veterinare, în alertă! Zeci de mii de animale vor fi ucise

Mai mult, este strict interzis transportul de carne sau animale vii, pentru că acestea vor fi confiscate pe loc și distruse.

Recent, reprezentanții DSV Mehedinți au primit confirmarea existenței virusului PPA în cele trei exploatației și vor trece de urgență la uciderea animalelor, cel mai probabil începând de azi.