Sari la conținut
Home » Halucinant! Un tată inconștient își îndeamnă copilul să se apropie de urși / FOTO

Halucinant! Un tată inconștient își îndeamnă copilul să se apropie de urși / FOTO

Un tată inconștient își îndeamnă copilul să se apropie de urși. Ori nu și-a dat seama de pericol, ori a vrut să adune mai multe like-uri pe rețelele de socializare. Oare ce a fost în capul lui? Și-a expus propriul copil la un mare pericol. Nu știa că ursoaica devine agresivă faţă de atacatorii presupuşi?

Întâlnirile dintre oameni şi urși sunt întotdeauna subiect aprins. Atât timp cât invadăm constant teritoriul acestor animale periculoase, riscăm să ne trezim în situaţii neplăcute, chiar tragice. Același lucru s-a întâmplat și cu un părinte inconștient.

Conform România TV, familia se afla la munte, moment în care au zărit doi pui de urs. Fiecare membru al familiei a scos telefonul, pentru a imortaliza momentul, eventual pentru a urca videoul pe rețelele de socializare.

La un moment dat, tatăl își încurajează copilul să se apropie de animale și să le atingă, în căutarea de senzațional.

Mai jos găsiți 10 sfaturi utile pe care să le aplici când vă întâlniți cu asemenea animale:

1. Nu pleca la drum singur, asigură-te că mergi cu cel puţin încă două persoane. Discuţiile dintre voi şi zgomotul pe care îl faceţi, cu siguranţă este auzit de animale şi ele vă vor evita. Cântaţi sau vorbiţi cu voce tare. Pe lânga creşterea moralului, cântecele transmit mesajul că sunteţi acolo. Mai există varianta să purtaţi agăţat de rucsac un aşa-zis BellBear, care sună de fiecare dată când te mişti.

2. Dacă observi prezenţa unui urs la mare depărtare, e bine să ai nişte petarde sau să faci zgomot prin lovirea cănilor sau a vaselor de metal pe care le ai la tine. Nu miza că e destulă distanţă între voi şi urs, dacă a simţit mirosul de mâncare se va ţine după voi până când campaţi.

3. În pădure, acolo unde câmpul vizual este mai redus, în special din cauza copacilor, s-ar putea să te trezeşti cu ursul faţă în faţă. Nu te panica. Dacă fugi te vei transforma în victimă cu siguranţă şi este garantat că nu poţi să fugi mai repede decât el. Poartă de gât un fluier, este foarte sensibil la zgomot. Fluieră cât poţi de tare şi adoptă o poziţie ameninţătoare, fluturând mâinile şi privindu-l în ochi. De cele mai multe ori fug, dar, înainte de toate astea, ai grijă că el are pe unde scăpa. Dacă este încolţit, va adopta poziţia de apărare şi nu e spre binele tău.

4. Dacă în situaţia de mai sus, nu ai fluier, fă zgomot cu ce poţi, ţipă, bate din palme. Retrage-te încet, cu ochii la el. Dă drumul rucsacului dacă totuşi vine spre tine, aruncă-l în opusul direcţiei pe care tu o vei lua pentru că cel mai probabil este interesat de mâncare, nu de tine.

5. Împachetează-ţi cât mai bine mâncarea în rucsac astfel încât să nu miroasă prea tare. Nu mânca în locurile împădurite şi care ştii că sunt frecventate de urşi, s-ar putea să ai musafiri nepoftiţi la masă.

6. Ceaţa şi ploaia cresc riscul unei astfel de intâlniri. Animalele se simt în siguranţă la adăpostul unor astfel de manifestari meteo şi ies în căutarea hranei.

7. Ursoaica cu pui este un real pericol; dacă aţi fost atenţionaţi de existenţa ei în traseul vostru, urmaţi sfatul şi evitaţi traseul. Este valabil şi în cazul urşilor turbaţi.

8. Fuga nu este o soluţie, cu toate că pare greu de crezut şi de făcut, înfruntarea s-ar putea să fie singura ta scăpare în anumite situaţii. Aminteşte-ţi doar de acel filmuleţ haios de pe Youtube când o pisică aleargă un urs.

9.Când campezi nu ţine mâncarea în cort. Agaţ-o într-un copac la 50-100 de m de locul unde ţi-ai instalat cortul.

10. Un spray cu piper este o soluţie bună. Dacă nu ai, achiziţionează unul. Au mirosul dezvoltat pentru că au un nas sensibil, foloseşte asta în avantajul tău.
Îţi dorim să nu fie nevoie să aplici vreunul dintre sfaturile de mai sus. Nu uita, pădurile şi munţii sunt casa animalelor sălbatice, tu eşti intrusul. Nu tolerăm nicio formă de agresiune gratuită faţă de animalele sălbatice, dimpotrivă, învăţând să ne comportăm în asemenea situaţii, învăţăm să le întelegem mai bine.