Sari la conținut
Home » Pisica doarme foarte mult: Este acesta un motiv de îngrijorare?

Pisica doarme foarte mult: Este acesta un motiv de îngrijorare?

De ce doarme pisica mea și își acoperă fața cu lăbuțele?

Pisica doarme foarte mult. Pisicilor, fără îndoială, le place să doarmă. Mulți stăpâni sunt însă îngrijorați. Și îi întrepe medicii veterinari dacă ar trebui să fie îngrijorați de faptul că pisica lor doarme foarte mult.

Pisicile au dezvoltat abilitatea de a dormi pentru perioade lungi de timp pe parcursul zilei. Își economisesc astfel energia pentru a vâna, urmări și prinde următoarea masă. Așa cum procedau pe vremea când erau pisici sălbatice.

Deși pisicile noastre de casă nu au nevoie să vâneze, instinctul de a dormi și de a se pregăti rămâne.

Câte ore doarme o pisică?

Numărul de ore pe care pisica dvs. trebuie să le doarmă se va schimba pe măsură ce aceasta îmbătrânește:

Pisicuțele vor dormi probabil cea mai mare parte a zilei, cu câteva scurte explozii de energie între mese.

Pisicile adolescente pot avea modele de somn neregulate, combinate cu perioade de joacă intensă.

Pisicile adulte tind să aibă un program de somn mai bine stabilit. Media de somn este de aproximativ 12-20 de ore de somn pe zi.

Pisicile vârstnice au mai puțină energie și mobilitate redusă. Ceea ce înseamnă că vor dormi mai mult decât pisicile tinere.

Când pisica ta ajunge la vârsta adultă, vei observa că dezvoltă un tipar de somn și trezire ușor de recunoscut. De exemplu, s-ar putea să observi că pisica se trezește chiar înaintea ta dimineața. Petrece o oră – două mâncând și socializând cu tine apoi se culcă din nou.

Pisica doarme cu adevărat?

Pisică, sursă oto: pawtracks.com
Pisica doarme pe pat cu burta în sus

Uneori, dar nu întotdeauna, pisicile dorm profund. Somnul ușor reprezintă aproximativ 3/4 din timpul de odihnă al pisicii tale. Iar somnul profund reprezintă doar 1/4 din timpul total de somn.

Pisicile se odihnesc în timp ce ațipesc ușor, dar rămân în alertă. Este posibil să observați că ochii pisicii tale rămân ușor deschiși în timp ce ațipește. Sau că urechile lor se mișcă și se rotesc ca răspuns la zgomote.

Când pisica doarme prea mult?

Ca să îți dai seama, trebuie să cunoști tiparele normale de somn ale pisicii tale. Și să recunoști când acest tip se schimbă semnificativ.

Dacă pisica ta începe să doarmă mult mai mult sau mult mai puțin decât de obicei ar putea exista o problemă de sănătate. Este timpul să vizitezi medicul veterinar.

Pisicile care încep să doarmă mai mult decât de obicei ar putea fi bolnave sau să aibă dureri.

Pe de altă parte, dacă pisica ta începe să doarmă mai puțin decât de obicei, aceasta ar putea suferi de hipertiroidism sau de alte afecțiuni, conform animalhospitalofclemmons.com.