Sari la conținut
Home » Gestul de dragoste pentru un MAIDANEZ s-a transformat într-o tragedie pentru o tânără! Părinții fetei trag un SEMNAL DE ALARMĂ pentru toți iubitorii de animale

Gestul de dragoste pentru un MAIDANEZ s-a transformat într-o tragedie pentru o tânără! Părinții fetei trag un SEMNAL DE ALARMĂ pentru toți iubitorii de animale

Gestul de dragoste pentru un MAIDANEZ s-a transformat într-o tragedie pentru o tânără!O tânără, iubitoare de animale, ce se afla în vacanță în Filipine cu familia, s-a înduioșat la vederea unui câine fără stăpân și s-a hotărât să-l adopte, însă a murit la scurt timp. Părinți îndurerați avertizează toți iubitorii de animale.Brigitte Kallestad, în vârstă de 24 de ani, a adoptat cățelul de pe stradă și l-a dus la hotelul în care era cazată. După un episod de jocă, câinele a mușcat-o pe tânâră în mai multe locuri pe mână, lăsându-i câteva răni pe piele. Întorcându-se în Norvegia, Kallestad s-a îmbolnăvit, a mers la medic pentru investigații, însă aceștia nu i-au putut diagnostica boala la timp. În cele din urmă, Brigitte și-a pierdut viața.Potrivit familiei, tânăra dezinfectase rănile cu alcool, dar se pare că o mușcătură a infectat-o cu rabie: „Draga noastră Birgitte a iubit animalele”, a declarat familia ei. „Teama noastră este că acest lucru li se va întâmpla și altora care au o inimă bună ca a ei”, potrivit Antena 1.Ce trebuie să știi în cazul mușcaturilor de animale!

  • intervine pericolul contactării rabiei, de aceea este nevoie de consultarea de urgenţă a unui specialist pentru administrarea tratamentului corespunzător.

Primul ajutor în cazul mușcaturilor de animale se acordă astfel:

  • Pentru plăgile superficiale, spălaţi-va bine mâinile înainte să interveniţi şi imediat după. Dacă rana nu sângerează abundent, spălaţi zona cu apă şi săpun. Aplicaţi apoi apă oxigenata (sau alt dezinfectant pe care îl aveţi la îndemână) şi un unguent cu antibiotic. Bandajaţi rana.
  • Dacă plagă sângerează abundent, aplicaţi o presiune directă pe suprafaţă acesteia, cu o compresă sterilă sau o cârpă curată. Ridicaţi uşor porţiunea corporală cu muşcătura şi monitorizaţi în următoarele 12-24 ore plagă, pentru a observă semnele unei infecţii. Dacă rana se infectează sau dacă persoana în cauză are dureri, mergeți la medic.

Apelaţi la serviciul medical de urgenţă dacă:– muşcătura provine de la un animal sălbatic sau comunitar;– animalul de companie nu a fost vaccinat;– animalul prezenţa un comportament nefiresc;– muşcătura a produs o plagă adâncă şi sângerează abundent;– muşcătura se află la nivelul fetei, capului, gâtului, mâinilor, picioarelor sau în apropierea încheieturilor.