Sari la conținut
Home » Vă mai amintiți de Sophie? Cățelușa adoptată din România a devenit „star” în Anglia cu peste 100.000 de fani pe Twitter

Vă mai amintiți de Sophie? Cățelușa adoptată din România a devenit „star” în Anglia cu peste 100.000 de fani pe Twitter

mirror.com

Dacă nu urmărești  pe  Sophie din Romania pe Twitter, chiar pierzi ceva. Călătoria internațională a câinelui de salvare timid, până la găsirea unui cămin sigur și iubitor în Marea Britanie, este povestea de bine în care trebuie să ne regăsim cu toții. Așa că nu este de mirare că Sophie a cucerit inimile națiunii și a adunat un număr uriaș de urmăritori online.

Pe 17 decembrie, fostul jurnalist al BBC Rory Cellan-Jones a anunțat într-un tweet că a primit-o pe Sophie în casa lui, după o călătorie de 72 de ore cu duba din România. Utilizând hashtag-ul, el a început să posteze zilnic actualizări despre evoluția ei, deoarece se temea să își părăsească locul sigur din spatele canapelei din sufragerie.

Cățelușa Sophie din România are peste 100.000 de fani

Numărul deja mare de urmăritori ai lui Rory pe Twitter a crescut în curând cu 100.000 de utilizatori, iar oameni din întreaga lume au urmărit-o pe Sophie cum mănâncă primul ei deget de pește și prima ei bucată de friptură. Sophie fusese inițial găsită abandonată pe străzile din România și predată unui veterinar, de unde a fost luată în plasament într-un hambar.

mirror.com
mirror.com; cățelușa Sophie adoptată din România

Apoi, o organizație de salvare a ajutat-o pe cățelușa în vârstă de un an să călătorească la Londra și să se mute la Rory și la soția sa, profesoara universitară Diane Coyle. Cuplul a făcut o descoperire majoră atunci când Sophie a ieșit în sfârșit din spatele canapelei pentru a alerga prin bucătărie.

Apoi a început să mănânce șuncă și brânză din palma lui Rory și chiar a lăsat-o pe Dianne să o mângâie afectuos. Într-o serie de zeci de tweet-uri, Rory a urmărit-o pe Sophie deschizându-se puțin mai mult în fiecare zi și de aici începe o cronologie frumoasă de urmărit.

mirror.com; cățelușa Sophie în brațele noului stăpân
mirror.com; cățelușa Sophie în brațele noului stăpân

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins-o pe cățelușă explorând camera de zi pe timp de noapte și o înregistrare video care o arată cum pășește în sfârșit în grădină. Prezentatorul Nick Grimshaw și-a împărtășit fascinația față de cățelușă, scriind pe Twitter: „Toată lumea este obsedată de #sophiefromromania, nu-i așa? Când am fost bolnav săptămâna trecută, este tot ce m-a făcut să merg mai departe.”

Sophie încă nu s-a vindecat

Cuplul răbdător a urmat sfaturile experților și a urmat un program de psihologie pentru animale de companie, continuând să aducă un far de lumină cu #morningsophie și #sophiefromania. Împărtășind o perspectivă asupra progresului cățelușului, Rory a declarat pentru Mirror: „Sophie învață încet-încet să aibă încredere în mine și în soția mea, iar afară, în grădină, este un câine diferit, energic și jucăuș.

sursă foto:mirror.com, Sophie se ascunde

„Îi place foarte mult brânza  și friptura, atunci când îi dăm puțin. În mare parte a ignorat orice jucării, deși s-a jucat ocazional cu o minge în grădină. „Dar mai are încă un drum lung de parcurs dacă vine altcineva în casa noastră sau chiar dacă facem o mișcare bruscă sau un zgomot puternic, se scufundă înapoi în spatele canapelei.”

Nu este ușor să adopți un câine fără stăpân

Sophie merită cu siguranță fiecare gram de efort și răbdare, dar Rory spune că salvarea unui câine fără stăpân nu este pentru toată lumea. „Fiți pregătiți pentru ceea ce ar putea fi un proces de aclimatizare la noua lor casă mult mai lung și dificil decât v-ați aștepta”, le-a spus Rory viitorilor proprietari de câini.

Sursă foto: mirror.com; Sophie în grădină

„Și gândiți-vă să luați legătura cu un consultant în comportament canin. „Dacă nu ești pregătit să pui deoparte mult timp și, eventual, bani pentru ca noul tău câine să se simtă fericit în casa ta, atunci o salvare românească nu este pentru tine.”

În mod ironic, nu este prima dată când Rory a fost în trend pe Twitter cu o poveste emoționantă despre un câine  iubita lui cățelușă de companie Cabbage, care a murit, a devenit virală în 2021, când a fost furată din duba plimbătorului ei. Dar, dacă ne luăm după hashtagul Sophie, care este în mod repetat în tendințe, faima ei va depăși miile de animale de companie care au devenit virale online, continuând să înveselească feed-ul Twitter al tuturor.