Sari la conținut
Home » Gelozia la câini:ce este, de ce se întâmplă și cum putem ajuta

Gelozia la câini:ce este, de ce se întâmplă și cum putem ajuta

Recent, psihologii au efectuat un studiu asupra comportamentului câinilor și au aflat, fără îndoială, că aceștia devin geloși. Fie că este vorba de gelozie așa cum o experimentează oamenii, fie că este o ramificație a unui comportament canin profund înrădăcinat, cum ar fi paza resurselor sau excitarea redirecționată, câinii simt gelozie.

Cum știi dacă un animal de companie simte gelozie?

De cele mai multe ori, gelozia câinelui este cauzată de schimbări precum: Program nou; casă și cartier nou; Un nou îngrijitor principal; Animale de companie noi în casă; Persoane noi care locuiesc în casă
Un nou bebeluș sau copil;

Dacă nu ați mai lucrat la obediență de la grădinița pentru căței, ar putea fi timpul să ștergeți praful de pe punga de dulciuri și să vă faceți un buget pentru câteva sesiuni de antrenament de 20 de minute. Consolidarea comportamentelor precum „lasă-l” și „du-te la covorul tău/la ladă” va ajuta la stabilirea conducerii și la șlefuirea abilităților de care veți avea nevoie pentru a gestiona situațiile de gelozie.

Îndepărtați „recompensa” (indiciu: s-ar putea să fiți dumneavoastră!)

V-ați recompensat accidental câinele cu atenție atunci când apare gelozia? La fel ca în cazul copiilor umani, fiorul unei atenții negative poate deveni o recompensă pentru câinele tău. Decideți ce comportamente geloase să ignorați și când ar fi mai bine să ieșiți pur și simplu din cameră.

Dacă un nou membru al familiei a tulburat echilibrul în casa dumneavoastră cereți-i să vă însoțească la plimbări, la mese și la orele de joacă. Amintiți-vă de regula „nu există prânz gratuit” și asigurați-vă că fiecare răsfăț, animal de companie și masă vine cu prețul unui comportament calm și ascultător. În cel mai scurt timp, noul coleg de casă va fi doar o altă parte a găștii.

Gelozia între câini

Dintr-o dată, singurele momente în care apar răsfățurile sunt atunci când câinii sunt împreună, stând politicos sau pe paturile lor. Acesta este un antrenament excelent asocierea noului câine cu lucruri bune și perfecționarea abilităților de ascultare.

De asemenea, scoateți ambii câini la plimbare împreună în fiecare zi. Nimic nu-i face pe câini să aibă o mentalitate de haită ca ieșirea în lume și să facă pipi pe lucruri. Experimentați cu diferite trucuri, tratamente și momente. În cele din urmă, câinii învață că respectarea calmă este cel mai recompensator comportament dintre toate.

Când câinii devin geloși pe bebeluși

Un mare joc de desensibilizare este de a permite câinelui să miroasă un obiect sau o piesă de îmbrăcăminte de la persoana mică ofensatoare și de a da recompense pentru că a mirosit obiectul și a rămas calm. Acest lucru nu va rezolva întreaga problemă, dar este un bun punct de plecare.

Nu lăsați un câine nesupravegheat în preajma unui bebeluș sau a unui copil mic. Lăsați în schimb câinele să tragă o lesă pe o zgardă plată. În acest fel, puteți obține controlul câinelui cu ușurință și toată lumea se poate simți calmă și relaxată în timp ce interacționează, potrivit rover.com.