Sari la conținut
Home » Fenomenul cruzimii asupra animalelor revine în România! Două cazuri în mai puțin de o zi

Fenomenul cruzimii asupra animalelor revine în România! Două cazuri în mai puțin de o zi

sursă foto: gandul.ro

Câini ținuți fără hrană și apă într-un adăpost din Prahova. Zeci de animale au fost descoperite în condiții greu de imaginat într-un adăpost din Prahova. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au descoperit treizeci de câini ținuți în condiții improprii fără apă și hrană. 

Inspectori au dispus un ordin de protecție pentru 10 dintre animale care au fost transportate într-un alt adăpost.

Câini ținuți în condiții improprii într-un adăpost de animale din Prahova

„Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova și cu cei ai Direcției Sanitare Publice Prahova au efectuat un control la sediul unui adăpost de câini fără stăpân din comuna Mănești.

Cu ocazia verificărilor au fost identificate 30 de exemplare canine cazate în condiții insalubre, lipsite de igienă, fără hrană și fără apă.Totodată, s-a mai constat faptul că spațiile de cazare ale caninelor nu erau în conformitate cu legislația în vigoare, iar câinii în cauză nu erau înregistrați, vaccinați sau microcipați”, a precizat IJP Prahova.

Din păcate acesta este al doilea caz de cruzime în decurs de doar 24 de ore. În orașul Cluj, oamenii legii au descoperit la o fermă cadavrele a trei bivoli și doi câini.

Caz de cruzime în Cluj

Autoritățile încearcă să identifice cine se face vinovat de uciderea animalelor care au fost lăsate fără apă și fără hrană. Localnicii din Sânmartin au precizat că unul dintre vecinii lor deține o fermă de porci și bivoli și bănuiesc că animalele au murit de foame și de deshidratare.

„Trei bivoli morți și doi câini. Bivolii aveau o dată a morții anterioară, asta însemnând undeva sigur nu toți în aceași zi o lună jumate, o lună. Și doi câini. Am discutat cu proprietarul care ne-a spus că trebuia să meargă în Ungaria pentru un tratament și ar fi lăsat pe cineva cu grija gospodăriei, dar se pare că această grijă nu a avut loc” , a declarat Nicolae Pivariu, director DSVSA Cluj.

Autoritățile au fost alertate după ce o serie de imagini cu animalele neînsuflețite au fost publicate de o asociație care luptă pentru combaterea braconajului. La scurt timp, poliția a fost alertată. Lângă animalele de talie mare apare și trupul neînsuflețit al unui câine. Proprietarul fermei de animale nu a fost găsit pentru a da explicații. 

În aceste condiții, președintele asociației OMCB, Claudiu Olenici a punctat faptul că „ Aici, Direcția Sanitar Veterinară, în primul rând, ar trebui să se implice și din ce credem noi ferma aceea nu ar mai trebui să existe.

Autoritățile continuă investigațiile pentru infracțiunea de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept. În momentul de față a fost deschis un dosar penal in rem, dar dacă probele îi vot trimite pe anchetatori spre proprietarul animalelor sau oricare altă persoană, vinovații vor fi puși sub acuzare, potrivit stirileprotv.ro.