INCREDIBIL! Faceți cunoștință cu cei mai NEOBIȘNUIȚI LUPI: înoată peste 10 km și vânează pești!Pe coasta Pacificului sălbatic din Columbia Britanică, cea mai vestică provincie a Canadei, locuiește o populație de lupi de mare.Spre deosebire de alte exemplare care trăiesc în adâncul continentului, lupii de coastă ai Insulei Vancouver trăiesc mai mult în ocean decât pe uscat. Chris Darimont, director al Fundației Raincoast Conservation, a studiat stilul de viață neobișnuit al acestor carnivore de aproape două decenii.Acesta susține că populația de lupi din Vancouver este diferită de cea continentală:

 „Știm din studiile ADN-ului că acești lupi sunt diferiți din punct de vedere genetic față de rudele lor continentale. Au un comportament distinct, înoată de la o insulă la alta, trăiesc ca niște animale de apă. Sunt și diferiți din punct de vedere morfologic – sunt mai mici fizic decât cei de pe continent”, a declarat Chris Darimont.

Circa 90% din mâncarea acestor lupi vine direct din ocean, aceștia consumând somon, fructe de mare și plancton,  totalitatea organismelor acvatice. Pe lângă faptul că au modele de hrană distincte, lupii de mare sunt, de asemenea, înotători foarte buni, cei mai mulți fiind capabili să înoate și 10-12 km în largul arhipelagului. Sursă: nationalgeographic.com/boredpanda.com