Sari la conținut
Home » Experții spun că pisica ta îți poate zâmbi. Sunteți de acord?

Experții spun că pisica ta îți poate zâmbi. Sunteți de acord?

Muzee despre pisici. sursă foto: days of The year

Dacă ești proprietarul unei pisici, probabil că ai observat că prietena ta felină face tot felul de lucruri drăguțe și ciudate. De la alergatul cozii până la ” a face biscuiți”, pisicile sunt pline de surprize. Dar știați că pisica dumneavoastră poate, de asemenea, să vă zâmbească?

Deși pisicile nu au aceiași mușchi faciali ca și oamenii, ele sunt capabile să exprime o gamă largă de emoții prin limbajul corpului, inclusiv fericire și mulțumire. Atunci când pisica este fericită, ea poate manifesta o varietate de comportamente, cum ar fi toarcerea, frământarea și chiar un zâmbet subtil.

sursă foto:magnanews.ro; cele mai mici pisici din lume
sursă foto:magnanews.ro; cele mai mici pisici din lume

Așadar, cum îți poți da seama dacă pisica ta îți zâmbește?

Potrivit lui Marci Koski, un consultant în comportament și dresaj felin, semnul revelator este reprezentat de ochii lor. Atunci când o pisică este fericită, ochii ei pot părea ușor strâmbi, aproape ca și cum ar fi pe jumătate închiși. Acest lucru este denumit uneori „clipit lent” sau „sărutul pisicii” și este un semn că pisica ta este relaxată și mulțumită în prezența ta.

sursă foto:pethelpful.com; Periajul pisicii tale este foarte important pentru a menține o blană grozavă
sursă foto:pethelpful.com; Periajul pisicii tale este foarte important pentru a menține o blană grozavă

Și, deși pisicuța poate că nu-și va arăta albul strălucitor atunci când zâmbește, un alt mod de a vă da seama dacă pisica zâmbește este observându-i gura.

Atunci când o pisică este mulțumită, gura ei poate fi ușor deschisă și buzele pot fi relaxate, dând impresia unui zâmbet subtil. Unele pisici își pot chiar să își curbeze ușor buzele înapoi, aproape ca și cum ar rânji.

Animalul de companie și legătura cu stăpânul său

Este important să rețineți că nu toate pisicile vor prezenta aceste comportamente, iar unele pot avea propriile lor moduri unice de a-și exprima fericirea.

Cu toate acestea, pentru mulți stăpâni de feline, recunoașterea semnelor unei pisici fericite este o experiență plină de satisfacții și poate contribui la întărirea legăturii dintre stăpân și animalul de companie, așa că fiți atenți la aceste mici indicii pe care le-ar putea da pisica dumneavoastră.

cupisici.ro
cupisici.ro

În plus față de recunoașterea momentelor în care pisica ta este fericită, este important să te asiguri că primește îngrijirea și atenția corespunzătoare de care are nevoie pentru a se dezvolta. Aceasta include asigurarea unei diete echilibrate, multă mișcare și stimulare mentală și vizite regulate la medicul veterinar pentru a le asigura sănătatea și bunăstarea.

Dacă nevoile sale de bază sunt neglijate, este puțin probabil ca pisicuța dumneavoastră să fie fericită și să își exprime bucuria, poytivit petguide.com